Kósa Lajos válthatja Rogánt

Lázár János
Lázár János
Vágólapra másolva!
Október 1-jétől Rogán Antal helyett Kósa Lajos lehet a Fidesz új frakcióvezetője. 
Vágólapra másolva!

Kósa válthatja Rogánt

Szerdán délután Rogán Antal bejelentette, hogy távozik a Fidesz-frakció éléről. Közölte, hogy az új frakcióvezető személyéről Orbán Viktor előbb a Fidesz-frakció elnökségével cserél eszmét szerda este, és ezután teszi meg javaslatát, az új vezető személyéről pedig legkésőbb csütörtökön adnak tájékoztatást. Azóta úgy tudni, hogy Kósa Lajos veheti át a helyét, aki eddig a párt alelnökeként működött.

Rogán Antal elmondta, Orbán Viktor még tavaly április-májusban kérte fel arra, hogy segítse a politikai munkáját, amit egy kis stáb létrehozásával tett az elmúlt hónapokban. Szeptember elején pedig arra kérte a kormányfő, hogy ezt a munkát kabinetfőnökként folytassa.

Lázár János Forrás: MTI/Kovács Tamás

Lázárnak nem tetszik

Arra a kérdésre, hogy milyen együttműködésre számít Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszterrel, Rogán azt válaszolta: „Lázár Jánossal több mint öt éve kiválóan dolgozom együtt”, és biztos abban, hogy ez most is zökkenőmentes lesz, hiszen – mondta – közös céljuk van,„“egy eredményes és sikeres kormányzás, és ebben kell segítenünk mindkettőnknek Magyarország megválasztott miniszterelnökét”.

Lapértesülések szerint Lázár nem ért egyet, sőt, nem szeretné, ha Rogán szervezetileg hozzá tartozna, és neki kellene felelnie a döntései miatt.