Riasztás a fél országra

Vágólapra másolva!
Frontrendszer érkezik térségünk fölé, vasárnap fokozatosan kelet felé mozdul el. Hatására csapadékos idő várható, és több fokkal mérséklődik a felmelegedés. 
Vágólapra másolva!

Vasárnap az ország nagyobb részén vékonyodik, nyugat felől egyre többfelé fel is szakadozik a felhőzet, bár délnyugat felől a Dunántúl déli és nyugati részeit még elérik vastagabb felhőtömbök.

Ezzel együtt a csapadék területi kiterjedése csökken, súlypontja kelet felé helyeződik át, és megszűnő jelleggel ugyan, de a Dunától keletre még többfelé, a Dél-Dunántúlon már csak szórványosan várható eső, zápor, a keleti határvidéken eleinte egy-egy heves zivatar is lehet.

Sárga a fél országra

Estétől északnyugat felől tovább csökken a felhőzet. Az északi, északnyugati szél sokfelé lesz élénk, a Dunántúlon erős, néhol viharos lökésekkel, estétől erős szél inkább csak a Zempléni-hegység környékén valószínű.

A legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire 19–23 fok között valószínű. Késő estére 14–19 fokra hűl le a levegő.

Délutánig egyre inkább már csak a Tiszántúlon alakulhat zivatar, amelyhez helyenként felhőszakadás és egy-egy helyen nagyobb méretű jég, esetleg 70 km/h feletti széllökés társulhat – írta internetes oldalán az Országos Meteorológiai Szolgálat.