Kezdeményezték Lagzi Lajcsi előzetes letartóztatását

Lagzi Lajcsi, Galambos Lajos
Vágólapra másolva!
Kezdeményezte Galambos Lajos, azaz Lagzi Lajcsi előzetes letartóztatását a Budaörsi Járási Ügyészség. A gyanú szerint a zenész és két társa öt év alatt 3,5-30 millió forintnyi kárt okozott a közműszolgáltatóknak azzal, hogy nem fizetett a használt közüzemi szolgáltatásért. Az ügyészség szerint háromból két gyanúsított több százezerrel vesztegette meg az ellenőröket.
Vágólapra másolva!

A Budaörsi Járási Ügyészség indítványozta három gyanúsított – köztük Galambos Lajos - előzetes letartóztatását, mert a gyanú szerint egy mocsai lakóházban és egy tatai apartmanparkban éveken keresztül méretlenül vételezték az áramot, a vizet és a gázt. Két gyanúsított az áramszolgáltató ellenőreit vesztegette meg, hogy ne tárják fel a lopást.

Éveken keresztül minimális összegű díjakat fizettek

Az ügyészség közleménye szerint az egyik gyanúsított egy mocsai lakóházban és egy tatai apartmanparkban olyan illegális bekötéseket építtetett ki, amelyek lehetővé tették, hogy társaival éveken keresztül méretlenül vegyék igénybe az áram-, a víz- és a gázszolgáltatást.

Galambos Lajos, azaz Lagzi Lajcsi Forrás: RTL Sajtóklub

A közműellátást szabálytalan áram-, víz- és gázbekötéseken keresztül oldották meg, miközben a szolgáltatók felé a szabályosan felszerelt fogyasztásmérők óraállásai alapján

éveken keresztül minimális összegű díjakat fizettek.

A mocsai lakóházban több mint tíz év alatt, a tatai apartmanparkban több mint öt év alatt 3,5-30 millió forint kárt okoztak a közüzemi szolgáltatóknak az "elfogyasztott, de ki nem fizetett közüzemi díjak miatt" - írja az ügyészség Origóhoz eljuttatott közleményében.

Tavaly októberben az áramszolgáltató ellenőrei megjelentek a tatai apartmanparkban. A bűnügy két gyanúsítottja, tartva attól, hogy az ellenőrök észreveszik az illegális bekötést, és arról jelentést tesznek, több százezer forint készpénzt adtak az ellenőröknek, akik azt elfogadták.

Galambos Lajos, Lagzi Lajcsi Forrás: Redlemon

Cserébe a valós állapottól eltérő, a gyanúsítottak által kívánt állapotnak megfelelő tartalommal vették fel az ellenőrzésről készült jegyzőkönyvet. Ugyanígy jártak el a mocsai lakóház ellenőrzése során is.
A gyanúsítottakkal

lopás bűntettének és vesztegetés bűntettének megalapozott gyanúját közölte a nyomozó hatóság.

Az ügyészség szerint okkal lehet tartani attól, hogy a gyanúsítottak elrejtőznének, a büntetőeljárás alól kivonnák magukat, tanúk befolyásolásával veszélyeztetnék a nyomozás sikerét, vagy újabb bűncselekményt követnének el, ezért a Budaörsi Járási Ügyészség kezdeményezte mindhárom gyanúsított előzetes letartóztatását.