Kirúgták Répássy Róbert államtitkárt

Répássy Róbert, az Igazságügyi Minisztérium parlamenti államtitkára válaszol Ikotity István LMP-s képviselő napirend előtti felszólalására
Vágólapra másolva!
Távozik az Igazságügyi Minisztériumból Répássy Róbert – tudta meg az Origo. A politikus a minisztérium parlamenti államtitkáraként dolgozott. Portálunk értesülése szerint a háttérben az illegális határátlépés bűncselekménynek nyilvánításáról szóló korábbi vita állhat. 
Vágólapra másolva!

Kirúgták Répássy Róbertet, az Igazságügyi Minisztérium parlamenti államtitkárát. Az Origo megpróbálta elérni a politikust, a telefonja kicsöng, de egyelőre nem veszi föl a telefonját.

Répássy Róbert távozása meglepetés volt Forrás: MTI/Soós Lajos

Répássy távozása az Index információi szerint meglepetés volt, neve nem merült fel a kormányátalakítással kapcsolatban.

Ez lenne az ok?

Értesüléseink szerint a távozása hátterében az illegális határátlépés bűncselekménnyé nyilvánítása állhat. A politikus nyáron még az Origónak arról beszélt, elképzelhető mégsem lesz bűncselekmény az illegális határátlépés. Répássy Róbert azt mondta, teljesen nyitott a kérdés, hogy szükséges-e jelenlegi jogszabályoknál szigorúbban megvédeni az országot. Azóta a parlament arról döntött, hogy az illegális határátlépés bűncselekmény.

Kezdődő kormányátalakítás

Lázár János, a Miniszterelnökséget vezető miniszter a csütörtöki Kormányinfón jelentette be, hogy a helyettesévé nevezte ki Csepreghy Nándort, L. Simon László államtitkár viszont a helyén marad. Távozik ugyanakkor Bódi Gábor, az infokommunikáció összehangolásáért felelős helyettes államtitkár, valamint Nobilis Márton, a Nemzeti Kommunikációs Hivatal elnöke.