Lajcsi feleségének betegségére hivatkozik majd az ügyvéd

Galambos Lajos, Lagzi Lajcsi felesége
Galambos Lajost, feleségét és egy számunkra azonosíthatatlan férfit visznek az 5-ös tárgyalóba a Budaörsi Járásbíróságon 2015 szeptember 24-én
Vágólapra másolva!
Csütörtökön döntött a bíróság Galambos Lajos, valamint felesége és egy üzlettársa előzetes letartóztatásáról. A zenész mocsai birtokán és a szintén hozzá köthető tatai apartmanparkban illegális víz-, gáz és villanyvételezés nyomaira bukkantak, valamint az ügyészség szerint megvesztegették az egyik szolgáltató munkatársait. Az ügyvéd Lajcsi feleségének betegségére hivatkozva kéri majd a nő előzetes letartóztatásának megszüntetését.
Vágólapra másolva!

Galambos Lajos 49 éves felesége a Blikk állítása szerint súlyos légzőszervi betegségben szenved, amiről hivatalos diagnózisa, orvosi leletei is vannak.

Galambos Lajos felesége a Budaörsi Járásbíróságon Fotó: Szabó Gábor - Origo

A nő ügyvédje napokon belül - amint megkapja az orvosi papírokat - kéri majd az előzetes letartóztatás megszüntetését. Ha ezt nem sikerül elérnie, akkor kezdeményezi az asszony házi őrizetbe helyezését - írja a Blikk.

A bíróság mérlegel

Magyar Gábor ügyvéd az Origónak általánosságban azt mondta: ha egy előzetes letartóztatásban lévő személy egészségi állapota miatt kéri ügyvédje az előzetes megszüntetését, a bíróság elsősorban azt mérlegeli, hogy csupán a szökés-elrejtőzés veszélye áll-e fenn, vagy arra is számítani kell, hogy az illető bizonyítékokat tüntethet el, esetleg összebeszélhet más bűntársaival. Ha utóbbi veszélyeket látja a bíróság, gyakorlatilag bármilyen betegség esetén előzetesben tartja a gyanúsítottat.

Külsős vélemény kell

Magyar Gábor szerint külsős orvosszakértőnek kell megállapítania, hogy börtönkörülmények között kezelhető-e valakinek a betegsége, vagy civil kórházi ellátásra szorul. Ha a bíróság úgy ítéli meg, hogy az eljárás sikerességét akkor is biztosítani lehet, ha a gyanúsított az otthonában, házi őrizetben van, akkor szokták óvadék fejében hazaengedni.