Enyhítették a kegyetlen lakiteleki gyilkos büntetését

2015.10.01. 13:41

Tizenöt és fél évet kell börtönben töltenie annak a nőnek, aki egy konyhakéssel megölte élettársát és anyósát Lakitelken. A Szegedi Ítélőtábla enyhített az elsőfokú ítéleten, a csütörtöki döntés jogerős.  

A gyilkosság még tavaly januárban történt. Egy 53 éves férfi és a 81 éves édesanyja holttestét találták meg lakiteleki házukban. Kiderült, hogy a férfi élettársa ölte meg őket.  

A nő 2004-től élt együtt a férfival, a férfi lakiteleki házának emeletén, ahol az anyósa is lakott. Rendszeresen italoztak, akkor többször is összeverekedtek, a nő pedig elköltözött a férfitől.

2012 decemberéig éltek külön, de akkor a nő – pénzügyi gondjai miatt – visszaköltözött a lakiteleki házba. A veszekedések tovább folytatódtak.

A nő és a férfi 2014. január 29-én este inni kezdtek, és újra összevesztek, mire a férfi a nőt egy forró öntöttvas kandallónak lökte. Az asszony több helyen megégett, mire magához vett egy konyhakést, és halálra szúrta a férfit.

A zajra felfigyelt a férfi anyja is, akit a nő négyszer szúrt mellkason. A 82 éves asszony is meghalt. A késelő nő ezután öngyilkosságot kísérelt meg, gyógyszereket vett be, de végül sikerült megmenteni az életét.

A nőt a Kecskeméti Törvényszék első fokon tizennyolc év fegyházbüntetésre ítélte. Ezen változtatott most a Szegedi Ítélőtábla. A jogerős döntés szerint az asszonynak tizenöt és fél évet kell börtönben töltenie – közölte a bíróság. 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK