Gyújtószerkezetet robbantottak a Széll Kámán téren

Széll Kálmán tér, bomba, tűzszerészek
Budapest, 2015. október 2. A Széll Kálmán tér felújítási munkálatai közben megtalált második világháborús, 120 milliméteres, szovjet robbanótest egy markológép kanalában, amely kiemelte a robbanótestet 2015.október 2-án. A gránátot a magyar honvédség tűzszerészei hatástalanították. MTI Fotó: Lakatos Péter
Vágólapra másolva!
Második világháborús szovjet aknavetőgránátot találtak a Széll Kálmán téren. A gránát gyújtószerkezetét a helyszínen semisítették meg a tűzszerészek. 
Vágólapra másolva!

Robbanótestet találtak a főváros II. kerületében, a Széll Kálmán téren - közölte a Magyar Honvédség tűzszerész ezredének kommunikációs tisztje az MTI-vel. Várkonyi Melinda elmondta: a 120 milliméteres átmérőjű szovjet aknavető gránátot kilőtt állapotban találták meg.

A robbanószerkezetet egy markológép emelte ki a földből.

A gránát gyújtószerkezete sérült, ki kellett szerelni, és a helyszínen megsemmisíteni. A bombatestet elszállították a tűzszerészek.

A 120 milliméteres, szovjet robbanótestet egy markológép emelte ki a földből Forrás: MTI/Lakatos Péter

A tűzszerészi munkák ideje alatt a Vérmező út és a Várfok utca egy részét lezárták, a környéken négy négyszintes társasházat kiürítettek, de a harminckét ember már visszatérhetett otthonába. A BKK a Facebook-oldalán közölte, a M2-es metró ismét megáll a Széll Kálmán téren, és a Széll Kálmán tér felújítása alatt megszokott módon jár a 18-as, az 59-es, a 61-es villamos, a 16-os, a 16A és a 39-es autóbusz.