Lagzi Lajcsi felesége kiszabadult

Galambos Lajos, Lagzi Lajcsi, per
Galambos Lajos érkezik a Budaörsi Járásbíróságra 2015 szeptember 24-én
Vágólapra másolva!
A Budapest Környéki Törvényszék pénteken megszüntette Galambos Lajos feleségének előzetes letartóztatását, és elrendelte szabadlábra helyezését.
Vágólapra másolva!

A másodfokú bíróság indoklása szerint G. B. esetében hiányzik a szabadságvesztéssel büntetendő bűncselekmény megalapozott gyanúja. Az ügyben érintett Galambos Lajos zenész és a harmadik gyanúsított esetében helybenhagyták az elsőfokú bíróság végzését, így ők előzetesben maradnak.

Galambos Lajos előzetesben marad Fotó: Szabó Gábor - Origo

A Budaörsi Járásbíróság

szeptember 24-én rendelte el egy hónapra a zenész és két másik személy előzetes letartóztatását,

akiket vesztegetés és lopás bűntettének megalapozott gyanúja miatt vett őrizetbe a rendőrség. A végzés ellen a gyanúsítottak és védőik fellebbezést jelentettek be.

A mostani döntés után Galambos Lajos testvére a Facebookon a következő kérdést tette fel: "Kedves ismerőseim! Szerintetek is ez azt jelenti, hogy be sem vihették volna Bogit???"

Az Origo elérte Németh Zoltánt Galambos Boglárka ügyvédjét, aki nem kívánta kommentálni a fejleményeket, csak ismertette a másodfokú bíróság ítéletét, miszerint Lajcsi feleségét azért engedték ki, mert nem volt megalapozott a gyanú ellene. Berényi András, Lagzi Lajcsi ügyvédje szintén nem kívánt nyilatkozni.

Az ügyészség korábban azt közölte, hogy a gyanú szerint egy mocsai lakóházban és egy tatai apartmanparkban éveken át méretlenül vételezték az áramot, a vizet és a gázt, majd megvesztegették az ellenőröket.

Életmentő műtét

A Blikk pénteken azt írta, hogy május elején életmentő műtétet kellett végrehajtani a zenész feleségén, Galambos Boglárkán.

A lap szerint a háromgyerekes édesanyának daganatos és légzőszervi betegsége van,

rosszul lett, ezért kellett megoperálni, ráadásul bármikor oxigénhiány és fulladás léphet fel nála.

A Bors a zenész érdekeltségébe tartozó lakóparkról derített ki új információkat, azt írják, hogy több lakásba is úgy kötötték be a gázvezetéket, hogy a lakók életveszélyben voltak. Megerősítette ezt a gázszolgáltató is, szerinte

a szolgáltatást „közvetlen vagyon- és életveszély miatt” kellett felfüggeszteni.

Galambos Lajossal foglalkozik a Story magazin is. A lap szerint a szomszédok az utcán is hallották a zenész házából kiszűrődő gyereksírást, amikor a családfőt és édesanyjukat letartóztatták.