Megszólalt Lagzi Lajcsi felesége

Galambos Lajos, Lagzi Lajcsi felesége
Galambos Lajost, feleségét és egy számunkra azonosíthatatlan férfit visznek az 5-ös tárgyalóba a Budaörsi Járásbíróságon 2015 szeptember 24-én
Vágólapra másolva!
Teljes mértékben hiszek a férjem ártatlanságában - mondta Lagzi Lajcsi felesége. Az interjú során többször elsírta magát.
Vágólapra másolva!

Ez a tizenkét nap maga volt a rémálom - mondta Galambos Lajos, művésznevén Lagzi Lajcsi felesége, Galambos Boglárka a TV2 Tények című műsorában. A nő telefonon nyilatkozott a hírműsornak, a felvétel során többször elsírta magát.

Azt is elmondta, hogy hisz férje ártatlanságában.

Letartóztatásuk körülményeiről azt mondta, hogy először három napot Székesfehérváron töltöttek, fogdában. "A körülményekhez képest nagyon emberségesen bántak velünk" - mondta. Ezután vitték őket a Budaörsi Járásbíróságra, ahol előzetes letartóztatásba helyezték őket.

Szabadon engedték

"A bírónő felolvasott egy olyan ítéletet, amivel kapcsolatban az embernek olyan volt az érzése, mintha ez egy előre megkomponált, és egy előre lejátszott ítélet lett volna. Nem engedtek minket ki, hanem további egy hónapra elküldtek a székesfehérvári börtönbe" - mondta az előzetes letartóztatásával kapcsolatban Galambos Boglárka.

Galambos Lajost felesége a Budaörsi Járásbíróságon 2015. szeptember 24-én Fotó: Szabó Gábor - Origo

A nőt pénteken szabadon engedték, megszüntették az előzetes letartóztatását. A Budapest Környéki Törvényszék indoklása szerint Galambos Boglárka esetében hiányzik a szabadságvesztéssel büntetendő bűncselekmény megalapozott gyanúja. Az ügyben érintett Galambos Lajos zenész és a harmadik gyanúsított esetében helybenhagyták az elsőfokú bíróság végzését, így ők előzetesben maradtak.

Életmentő műtét

Az ügyészség korábban azt közölte, hogy a gyanú szerint Lagzi Lajcsiék egy mocsai lakóházban és egy tatai apartmanparkban éveken át méretlenül vételezték az áramot, a vizet és a gázt, majd megvesztegették az ellenőröket.

A Blikk pénteken azt írta, hogy május elején életmentő műtétet kellett végrehajtani a zenész feleségén, Galambos Boglárkán.

A lap szerint a háromgyerekes édesanyának daganatos és légzőszervi betegsége van,

rosszul lett, ezért kellett megoperálni, ráadásul bármikor oxigénhiány és fulladás léphet fel nála.