Nyolcmilliárdos tenderről döntött a BKV

busz, 100 éves, BKV, BKK, közlekedés, ünnepség
BKK buszbemutató a Hősök terén a buszközlekedés 100. évfordulója alkalmából 2015. március 1-én
Vágólapra másolva!
Több mint 8 milliárd forint értékben hirdetett eredményt két közbeszerzésben a Budapesti Közlekedési Zrt., az egyik dízel, míg a másik elektromos buszok használatáról szól.
Vágólapra másolva!

A közbeszerzés rendelkezésre tartásról szól. A rendelkezésre tartás - mint szolgáltatás - a bankhitelnél jellemző, amikor meghatározott összeget tart a bank az ügyfél rendelkezésére, díjazás ellenében. Ebben az esetben buszok rendelkezésre tartását kérte a BKV.

Mindkét tender hirdetmény közzétételével indult tárgyalásos eljárás volt. Az első - dízel buszos közbeszerzés - két részből állt. Az elsőbe az alacsonypadlós, szóló, dízel autóbuszok tartoztak 1 milliárd 563 milliárd forintos keretben. Ezt a MABI-BUS Kft. nyerte meg, a másik - vesztes - ajánlattevő a Scania Hungária Kft. volt.

BKK buszbemutató a Hősök terén a buszközlekedés 100. évfordulója alkalmából március 1-jén Fotó: Szabó Gábor/Origo

Az első tender második része a csuklós buszokat tartalmazta 5 milliárd 247 milliárd forintos keretösszegben. Ennek nyertese az INTER TAN-KER City Konzorcium lett. Ennek tagjai - a névadó Inter Tan-Ker City Kft.-n kívül - a Pandant TMSZ Kft. valamint az ITK Holding Zrt. Ebben a részben a MABI-BUS Kft. volt a vesztes.

A másik tender alacsonypadlós, szóló, elektromos autóbuszok rendelkezésre tartását kérte, 1 milliárd 452 millió forint keretösszegben. Ezt a holland BYD Europe BV nyerte. A vesztes ajánlattevő a Dunai Repülőgépgyár Zrt. volt.