Becsapta a főapácát, hat évre ítélték

Vágólapra másolva!
68 millió forintot csalt ki egy nő az egyik szerzetesrend főnöknőjétől. Hamis ürüggyel kért kölcsön, de a pénzt nem fizette vissza.
Vágólapra másolva!

Hat év hat hónap börtönre ítélte a Nyíregyházi Törvényszék szerdán egy nőt, aki különböző ürügyekkel több mint 68 millió forintot kért kölcsön az egyik szerzetesrend főnöknőjétől, a pénzt azonban nem adta vissza.

A börtönbüntetés mellett hét évre eltiltották a közügyektől és arra kötelezték, hogy a sértett a női szerzetesrendnek a kamataival együtt

fizessen meg 67,9 millió forint kártérítést.

L. I.-né 2009 tavaszán ismerte meg egy női szerzetesrend magyarországi főnöknőjét, aki kezdetben kisebb összegű adományokkal segítette. A nő ezt követően határozta el, hogy a főnöknőtől valótlan ürügyekkel kölcsönöket kér, melyeket nem fizet vissza.

Lakbértartozásra, gyógykezelésre kért kölcsön

A vádlott 2009 áprilisától 2011 július végéig lakbértartozásra, betörésre és gyógykezelésre hivatkozva kért kölcsön, majd 2011-ben - ismeretlen társai segítségével - ismét különböző hamis ürügyekkel kért kölcsönöket.

A csalással okozott kár összesen több mint 68,3 millió forint, a lefoglalt vagyontárgyak értéke pedig meghaladta az egymillió forintot.

A bíróság elrendelte az előzetes letartóztatást, a vádlott fellebbezett, így az ítélet fellebbezés miatt nem jogerős.