23 ezer migráns érkezett a hétvégén

migráns menekült migránsok menekültek sid horvátország
Sid, 2015. szeptember 23. Migránsok a horvát határ felé gyalogolnak a szerbiai Sid település közelében 2015. szeptember 22-én. MTI Fotó: Balogh Zoltán
Vágólapra másolva!
Péntektől vasárnap éjfélig több mint 23 ezer embert fogtak el tiltott határátlépés miatt a rendőrök - közölte az Országos Rendőr-főkapitányság kommunikációs szolgálata hétfő reggel a honlapján. A tájékoztatás szerint közokirat-hamisítás miatt hat emberrel szemben indult büntetőeljárás.
Vágólapra másolva!

Harminchat újabb migráns bíróság elé állítását kezdeményezte a Szegedi Járási Ügyészség határzár tiltott átlépése miatt a hétvégén - tájékoztatott a Csongrád Megyei Főügyészség szóvivője.

Elismerték

Szanka Ferenc közölte, a vádirat szerint a migránsok közül hatan Kelebiánál, hárman Röszkénél, egy határsértő Csikériánál, míg a többiek ismeretlen helyen érkeztek Magyarországra. Huszonhatan a már mások által megrongált határzáron keresztül, a többiek a kerítés alatt vagy azon átmászva lépték át illegálisan a határt. A vádlottak közül - akik valamennyien elismerték a bűncselekmény elkövetését - huszonnégy szír, nyolc koszovói, kettő líbiai, egy-egy pedig afgán és iraki állampolgárnak vallotta magát.

Képünk illusztráció Forrás: MTI/Balogh Zoltán

A migrációs válsághelyzet kihirdetése óta a Szegedi Járási Ügyészég összesen 477 elkövetővel szemben kezdeményezett gyorsított eljárást határzár tiltott átlépésének bűntette miatt - tudatta a csoportvezető ügyész.