Orbán Viktor megadóztatná a külföldi techcégeket

Orbán Viktor
Budapest, 2015. október 12. Orbán Viktor miniszterelnök beszédet mond a Nemzetközi Telekommunikációs Egyesület (International Telecommunication Union, ITU) a Telecom World 2015 elnevezésű konferenciáján a Hungexpo Budapesti Vásárközpontban 2015. október 12-én. MTI Fotó: Koszticsák Szilárd
Vágólapra másolva!
A magyarországi digitális gazdaságból hasznot húzó tengerentúli cégek is vegyenek részt a közteherviselésben – jelentette ki Orbán Viktor az ITU budapesti konferenciáján. A miniszterelnök szerint a nemzeti konzultáció a legjobb megoldás, hogy a világ változását összehangoljuk a demokratikus rendszerekkel.
Vágólapra másolva!

A modern világ gyors változását csak akkor lehet összehangolni a demokratikus rendszerekkel, ha meghallgatjuk az emberek akaratát is – emelte ki Orbán Viktor a Nemzetközi Távközlési Egyesület (ITU) budapesti konferenciáján mondott beszédében. A magyar miniszterelnök szerint ennek a legjobb módja a nemzeti konzultáció.

Orbán Viktor szerint mindenkinek azonosak a kötelezettségei Forrás: MTI/Koszticsák Szilárd

„Magyarországon a demokratikus kultúra részévé vált a nemzeti konzultációs rendszer” – mondta a kormányfő, aki felsorolta a nemrég lezárt internetes konzultáció legfontosabb megállapításait.

Internetet mindenkinek

Orbán Viktor kiemelte: a magyarok össznépi akarata, hogy

az internet mindenki számára legyen elérhető és megfizethető,

ezért indították el a Digitális Magyarország Programot, amelynek segítségével 2018-ra minden magyar háztartás számára elérhető lesz a szélessávú internet.

A válaszadók fontosnak tartják, hogy az oktatásban kiemelt szerepet kapjon a digitalizáció, és szigorodjon a gyermekek védelmét szolgáló szabályok betartása.

Pénzt a cégeknek

Negyedik javaslatként a konzultáció kitöltői azt ajánlották, hogy a kormány kiemelten támogassa a hazai vállalkozások digitális fejlődését. A miniszterelnök ezért megígérte, hogy a következő öt évben

130 milliárd forintot fordítanak az infokommunikáció fejlesztésére,

és 8000 céget támogatnak. Ezenkívül terjesztik az elektronikus ügyintézést is, 2020-ra akarnak eredményeket elérni.

Adózzanak a tengerentúlon is

Orbán Viktor az internetes konzultáció eredményei között külön kiemelte, hogy a digitális cégeknek is ki kell venni a részüket a közteherviselésből. Úgy fogalmazott:

„Mindenkinek azonosak a kötelezettségei, ezért fontos, hogy

A kormányfő a beszédében megemlítette, hogy az Európai Unióban Magyarországon fejlődik leggyorsabban a digitális gazdaság, a GDP 21-22 százalékát ennek a szektornak köszönhetjük.