Elítélték a csongrádi fojtogatót

Vágólapra másolva!
Idős asszonyt ölt meg egy csongrádi férfi még 2010-ben. Bár társaival együtt szinte azonnal elfogták most született jogerős ítélet. Életfogytiglant kapott, felesége 4, társa, aki elfutott a gyilkosságkor, pedig 5 év fegyházat.
Vágólapra másolva!

Pénzt és ékszereket akartak elvinni attól a csongrádi asszonytól, akit a rablás közben megöltek. Egyikőjük valószínűleg azért fojtotta meg, mert a 88 éves asszony annak ellenére felismerte őket, hogy megpróbálták megváltoztatni külsejüket. A támadók közül az egyik a nevén szólította a másikat.

Egy barátjukat is beszervezték

A bűncselekményt a házaspár tervelte ki, és ehhez megnyertek egy másik férfit is, akivel korábban együtt drogoztak. Azt mondták neki, hogy egy közeli házba fognak bemenni, ahol pénzt és ékszert kell keresni.

Ekkor még senki sem tudta, hogy a asszony otthon lesz-e és arról sem esett szó, hogy bántalmazzák majd.

2010. augusztus 9-én, hajnali 5 órakor autóval az áldozat házához közeli zsákutcába mentek, a két férfi pedig álruhába öltözött. Míg a férfiak átmásztak a kerítésen, a feleség az autójukban várakozott. A 34 éves férfi a villanyórához ment, és lekapcsolta a biztosítékot, mert azt gondolta, hogy ha elmegy az áram, az asszony kijön a házból.

Mikor a nő kinyitotta az ajtót a férfi a földre lökte, majd behívta 23 éves társát is. A férfi az idős asszonyt térdével szorította az előszoba padlójához és utasította társát, hogy keresse a pénzt és az ékszereket.

Ekkor az egyik támadó nevén szólította a másikat, majd elrohant.

A bíróság szerint a férfi azért fojtotta meg az áldozatát, mert attól tartott, hogy felismerte. Tette után a gyilkos még egyszer átkutatta a lakást, de semmit sem talált.

A gyilkos jogerősen is életfogytiglant kapott, felesége 4 év börtönt, barátja pedig 5 év fegyházat - közölte a Szegedi Ítélőtábla.