Norvégia legkeresettebb bűnözőjét fogták el a határon

Vágólapra másolva!
Két gyilkosság miatt körözött férfit fogtak el a rendőrök a szerb-magyar határnál a napokban. Egyikük Norvégia egyik legkeresettebb bűnözője.
Vágólapra másolva!

A német és a norvég hatóságok által emberölés miatt keresett bűnözőket fogtak el a magyar rendőrök a röszkei és csanádpalotai határátkelőhelyen - tájékoztatott a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság.

A csanádpalotai autópálya-határátkelőhelyen október 5-én jelentkezett kilépésre egy osztrák rendszámú autóval két osztrák és egy török állampolgár. A Schengeni Információs Rendszer azt jelezte, hogy a jármű egyik utasa, egy harmincéves török férfi ellen a német hatóságok a felesége meggyilkolása miatt európai elfogatóparancsot adtak ki három nappal korábban.

A magyar rendőrök a férfit őrizetbe vették, a Fővárosi Törvényszék pedig másnap elrendelte a letartóztatását.

Norvégia egyik legkeresettebb bűnözője

A norvég rendőrség bocsátott ki európai elfogatóparancsot egy koszovói állampolgár ellen még 2005-ben emberölés és más bűncselekmények miatt. A 46 éves férfi kedden délután akart belépni az országba a röszkei autópálya-határátkelőhelyen egy taxi utasaként.

A férfi egy szerb útlevelet adott át ellenőrzésre. A Schengeni Információs Rendszer nála is jelezte, hogy - bár az okmány más nevére volt kiállítva - a férfi ellen európai elfogatóparancs van érvényben.

A norvég hatóságok tájékoztatása szerint a 46 éves koszovói állampolgár a skandináv ország egyik legkeresettebb bűnözője.

A rendőrök őrizetbe vették, átadási letartóztatásáról a Fővárosi Törvényszék dönt - közölte a szóvivő.