Szombattól gombnyomásra nyílnak a metróajtók

4-es metró Alstom-szerelvény KÖZLEKEDÉSI ESZKÖZ KÖZLEKEDÉSI LÉTESÍTMÉNY M4-es metró mélyállomás metró metróállomás peron SZEMÉLY utas M4-es metró Budapest, 2014. október 18.
Utasok szállnak be a BKK 4-es metró vonalán közlekedő egyik Alstom-szerelvénybe a
Budapest, 2014. október 18. Utasok szállnak be a BKK 4-es metró vonalán közlekedő egyik Alstom-szerelvénybe a Keleti pályaudvari mélyállomáson. MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba *************************** Kedves Felhasználó! Az Ön által most kiválasztott fénykép nem képezi az MTI fotókiadásának, valamint az MTVA fotóarchívumának szerves részét. A kép tartalmáért és a szövegért a fotó készítője vállalja a felelősséget.
Vágólapra másolva!
Szombattól a 2-es és a 4-es metróvonalon már ne várja, hogy az ajtók majd automatikusan kinyílnak. Cselekedjen, nyomja meg a gombot!
Vágólapra másolva!

Szombattól már nem automatikusan nyílnak a szerelvények ajtói a 2-es és 4-es metró vonalán. Ha a metró beáll az állomásra, akkor

az utasoknak kell majd megnyomni a zölden világító ajtónyitó gombot ha fel-, illetve le akarnak szállni.

Az ajtók záródását jelző hang- és fényjelzés megszólalása után azonban a gombok inaktívvá vállnak, zöld lámpa kialszik. A jelzés után 5 másodperccel az ajtók automatikusan becsukódnak, tehát ekkor a járművekre már nem szabad sem be-, sem róluk kiszállni.

Szombattól már az utasok nyitják az ajtókat Forrás: MTI/Jászai Csaba

A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) közleménye szerint az egyedi ajtónyitási rend bevezetésével jelentősen csökkenthető az ajtók elhasználódása, és hatékonyabb lesz a szerelvények légkondicionálása is.

Szeptember 26-a óta már a vezetőfülkében sem láthat embert, mert a szerelvények a teljes vonalon és üzemidőben közvetlen ellenőrzés nélkül közlekednek.