Kigyulladt egy győri raktár

Kigyulladt egy műanyagraktár Győrben
Sűrű fekete füst tör fel a győri műanyagraktárból
Vágólapra másolva!
Egész nap tarthatnak az oltási és a kiegészítő munkálatok Győrben, a Hűtőház utcában, ahol szombat hajnalban kigyulladt egy raktárépület. Öt település tűzoltói dolgoznak a lángok megfékezésén - közölte a Győri Katasztrófavédelmi Kirendeltség vezetője.
Vágólapra másolva!

Sári Ákos felidézte, hogy a Hűtőház utcai műanyag-feldolgozó üzem kapott lángra. A vasbeton tetőszerkezet beszakadt, a romok alatt lappangó égés van, ezért az életveszélyes épületbe továbbra sem tudnak bemenni a tűzoltók - tette hozzá. A tulajdonos azt közölte, hogy az épületben veszélyes anyag nem volt, és a mobil labor mérései se mutattak ki káros anyagot a levegőben.

45 ember dolgozik az oltásban

A mintegy 1400 négyzetméter alapterületű üzem- és raktárépület oltásán, valamint utómunkálatain öt hivatásos tűzoltó-parancsnokság dolgozik 45 emberrel és 13 járművel. A helyszínen van az emelőkosaras autó és két erőgép is. A területet lezárták, a tűz körülményeit vizsgálják. A négyes kiemelt fokozatú riasztás továbbra is érvényben van.

Sűrű fekete füst tör fel a győri műanyagraktárból Forrás: MTI/Krizsán Csaba

Néhány száz méterre a raktárépülettől, egy másik helyszínen kétezer köbméternyi, olajjal szennyezett fémforgács izzott, illetve égett. Ott már befejezték az oltást.