Révész Máriusz: Svájcban is van éhező gyerek

Tusnádfürdő 2010, Révész Máriusz
Vágólapra másolva!
Biztos, hogy van éhező gyerek Magyarországon, de ők csak hétvégén éheznek - mondta Révész Máriusz, a Fidesz országgyűlési képviselője egy televíziós interjúban. Szerinte nem biztos, hogy növelni kell a gyermekéhezés felszámolására szánt pénzt, mert Svájcban is van éhező gyerek.
Vágólapra másolva!

"Azt nyugodtan ki lehet jelenteni, hogy Magyarországon mindaz a gyerek, aki elmegy bölcsődébe, óvodába, iskolába, az nem éhezik. Napi háromszori étkezést biztosít a kormány nekik" - ezt mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában Révész Máriusz, a Fidesz országgyűlési képviselője. Amikor a műsorvezető felhívta a figyelmét arra, hogy hétvégén nincs iskola, a képviselő módosított: azt mondta, hogy

hét közben nincsen éhező gyerek Magyarországon.

Révész Máriusz később azt is mondta, hogy "igazából nem kell többet fordítani a gyermekétkeztetésre, majd hozzátette, hogy

A képviselő elmondta, hogy 2010 óta a kormány két és félszeresére növelte a gyermekétkeztetésre szánt összeget. Jövőre a 2010-es 28 milliárd forint után 71 milliárdot fordítanak majd erre a célra.

Révész Máriusz azután beszélt az éhező svájci gyermekekről az ATV-ben, hogy hétfőn kiderült: a gyermekéhezés felszámolását célzó Nemzeti Minimum Program parlamenti tárgysorozatba vételét nem szavazta meg a Kereszténydemokrata Néppárt hétfőn az Országgyűlés népjóléti bizottságában.

A párt nem kívánt baloldali kampányt támogatni

- mondta a párt frakcióvezetője a Kossuth rádió 180 perc című műsorában kedd reggel.