A Balog család megelőzte az Orbán családot

Balog Zoltán beszédet mond AZ IDŐK JELEI című vitaanyagot bemutató konferencián 2015. október 30.
Vágólapra másolva!
A cél, hogy a gyermekvállalás ne legyen szegénységi kockázat – hangsúlyozta Balog Zoltán a Budapesti Demográfiai Fórumon mondott beszédében. Az emberi erőforrások minisztere azt is elárulta, miben előzte meg az ő családja Orbán Viktorét. 
Vágólapra másolva!

Különös versenyben nyert Balog Zoltán. Az emberi erőforrások minisztere a Budapesti Demográfiai Fórumon kijelentette: nyert a miniszterelnökkel folytatott versenyben, mert

neki előbb lett öt gyereke,

mint Orbán Viktornak. Balog hozzátette: ráadásul neki unokái is vannak már, ezért a kormányfőnek még be kell hoznia ezt a lemaradást.

Balog Zoltán nyert Fotó: Marton Szilvia - Origo

A gyermek erőforrás

Beszédében Balog Zoltán kiemelte: a cél továbbra is az, hogy több gyermek szülessen az országban. Ez azonban nem csak mennyiségi kérdés, mert az se mindegy, hogy milyen családokba születnek.

– mondta a tárcavezető, aki szerint az államnak az a feladata, hogy erre képessé tegye a családokat.

Balog szerint ehhez meg kell szabadítani az országot az adóterhektől, munkahelyeket kell teremteni, és meg kell erősíteni a családi adókedvezményt.

„A cél, hogy a gyermekvállalás ne legyen szegénységi kockázat” – tette hozzá.

Orbán Viktornak még lesz mit behoznia Forrás: MTI/Illyés Tibor

Lesz szünidei étkezés

A miniszter kiemelte, hogy jövőre

a szünidei gyermekétkeztetés támogatását 100 százalékban vállalja a kormány,

és a családi pótlék folyósítását az óvodába járáshoz kötik. Ez természetesen nem érvényes azokra, akiknél a gyermek biztonságban nevelkedik otthon is, náluk továbbra is megoldható, hogy a kicsi ötéves korában menjen csak óvodába.