Újra aláírásokat gyűjt a Fidesz

Vágólapra másolva!
Elkezdte Pécsett az aláírásgyűjtést a Fidesz a migránsok kötelező betelepítési kvótája elleni petícióhoz - jelentették be Baranya megye kormánypárti országgyűlési képviselői és a város polgármestere pénteken Pécsett, sajtótájékoztatón.
Vágólapra másolva!

Páva Zsolt (Fidesz), a baranyai megyeszékhely polgármestere, aki az elsők között írta alá az aláírásgyűjtő ívet a Rákóczi utcán felállított standnál, azt mondta: a pécsiek néhány hete megtapasztalták, mit jelent a migránsok országhatárra nehezedő nyomása. "Ebben a városban nem tehetjük meg, hogy elfogadjuk az EU által előírt betelepítési kvótákat, ami Magyarország és Pécs szempontjából kimondottan káros" - tette hozzá.

Erőszaktételről beszélt a politikus

Hoppál Péter országgyűlési képviselő kijelentette: a brüsszeli uniós központ olyan kvótarendszert erőltet Magyarországra, amely szerint több tízezer migránst kellene befogadnunk. Ennek nincs nemzetközi jogi alapja, azaz "erőszaktétel" - tette hozzá.

Emlékeztetett: a Fidesz országgyűlési képviselőcsoportja olyan petíciót indít útjára, amivel az Európai Unió döntése ellen tiltakoznak.

- jegyezte meg.

Arról is beszélt, hogy szerinte a kvótarendszer értelmetlen, mivel a bevándorlók és a háború elől menekülők nem Magyarországon, hanem Nyugat-Európában akarnak letelepedni, ezért nálunk vélhetően nem akarnak majd beilleszkedni a társadalomba.

A nemzeti konzultációra hivatkoznak

Hangoztatta: az intézkedés antidemokratikus gesztus Magyarország számára, hiszen a nemzeti konzultáció során több mint egymillió ember nyilvánította ki véleményét, miszerint "nem kérünk abból, hogy itt bevándorlókat integrálnunk kellene, mert van más dolga is Magyarországnak".

Kósa Lajos, a Fidesz frakcióvezetője szerdán jelentette be, hogy a kormánypárt aláírásokat gyűjt a betelepítési kvóták elleni, "Védjük meg az országot!" elnevezésű petícióhoz. Tájékoztatása szerint az év hátralévő részében igyekeznek minél több embert elérni, a tiltakozás eredményét pedig eljuttatják Brüsszelbe.