Börtönbe megy a miskolci gyilkos

Vágólapra másolva!
A 2013-as miskolci rablássorozat felelősei börtönbe kerülnek, mondta ki a bíróság hétfőn. Egy embert megöltek, de állatkínzás miatt is ülniük kell. Egyikőjük 16 évet, míg testvére 12-t, unokatestvérük 20 év börtönt kapott.
Vágólapra másolva!

A fiú és unokatestvére részegen határozták el, hogy betörnek és kirabolnak egy miskolci házat, még 2013 márciusában.

A házban élő férfi nem adott pénzt, ezért megverték, majd az idősebbik tolvaj háton és nyakon szúrta, majd addig sértegette fiatalkorú társát, amiért nem bántalmazta eléggé az áldozatot, hogy ő is háton szúrta a férfit, aki a helyszínen meghalt.

Vallomásukban azt mondták, hogy aznap este csak csinálni akartak valamit.

Egy gázpalackkal és némi élelmiszerrel távoztak. Hazamentek és eldicsekedtek a fiú testvérének.

Újabb rablás, állatkínzás

Másnap mindhárman egy újabb házat akartak kirabolni. Lekapcsolták a villanyórát, mire a tulaj kijött, de visszamenekült. A férfiak ekkor felakasztották a kutyáját az udvaron álló autó tetőcsomagtartójára. Az állat elpusztult.

A tulaj erre 13.000 forintot adott ki a kémlelőn a tolvajoknak, de ők rátörték az ajtót.

A férfi a bezárkózott a fürdőszobába, amíg a rablók elvittek mindent, amit találtak, mobilt, dohányt és élelmiszert.

Több rablás is történt

Az egyik férfi és unokatestvére 2013 márciusában több rablást is elkövetett. Nyaralókba törtek be, de csak egy régi típusú televíziót sikerült bezsebelniük.

Az ítélet

A testvérpár fiatalabb tagja még fiatalkorú, ezért a jogerősen, első fokon 16 évet kapott a fiatalkorúak börtönében társtettesség, magánlaksértés és lopás miatt. Idősebb testvére visszaesőként 12 év fegyházat kapott.

Unokatestvérük 20 év börtönt kapott emberölés, magánlaksértés és állatkínzás, valamint lopás miatt - közölte a Debreceni Ítélőtábla.