Tovább maradhatnak előzetesben a nagyfai migránslázadók

Vágólapra másolva!
Tíz migráns október 23-án megelégelte a nagyfai börtönéletet és fellázadt. Előzetesbe kerültek és a Csongrád Megyei Főügyészség pénteken indítványozta, hogy ez még három hónapig így legyen.
Vágólapra másolva!

A migránsok tiltott határátlépés miatt kerültek börtönbe és kiutasítás várt rájuk, de elegük lett a több hónapja tartó börtönéletből és október 23-án fellázadtak.

Nyolc rab éhségsztrájkba kezdett, majd szétszedték az emeletes ágyat és azzal eltorlaszolták a zárka ajtaját. Két másik migráns pedig kitörte az ajtó és ablaküvegeket, valamint megrongálták a radiátorokat, az azokból kiömlő víz miatt áramtalanítani kellett.

A rendrőrség hét iraki, két szír és egy szerb férfi ellen indított eljárást a fogolyzendülés miatt. November 26-ig tart előzetes letartóztatásuk, de a Csongrád Megyei Főügyészség indítványa azt jelenti, hogy további három hónapig előzetesben lehetnek. Indoklásukban azt írták, hogy

"a szökés, elrejtőzés veszélye, az eljárás meghiúsításának, valamint egyes gyanúsítottak vonatkozásában a bűnismétlés veszélye okán."