Csodatévő érmékkel szórták meg a határt

Vágólapra másolva!
Két lovas zarándok csodatevő érmékkel védené meg a déli határt: Chemez Farkas és Béres Sándor három hét alatt közel ötszáz kilométert tett meg lóháton a határszélen, s közben csodás erejűnek tartott Mária-érméket helyeztek el mindenütt.
Vágólapra másolva!

A két férfi a menekültválság miatt indult el, útjuk a román-szerb-magyar hármas határról, Kübekházáról Felsőszölnökig, a szlovén-osztrák-magyar hármas határig, végig a trianoni határ mentén vezetett – írja a Sonline.hu.

A vállalkozást egy régi, háborús történet inspirálta: Párizst a második világháború alatt hasonló csodatévő érmékkel szórta körbe egy pilóta és sok európai várossal ellentétben a francia fővárost elkerülték a német bombázások. A város elpusztítására érkező német bombázóknak sorra elfogyott az üzemanyaguk, így kénytelenek voltak a cél előtt ledobni bombáikat.

A bombázások idején a legenda szerint ugyancsak az érem hatására nem érte találat a Nagykikindán levő vegyigyárakat sem. A csodás érme használatát és viselését a római katolikus egyház hagyta jóvá.