Eddig 900 ezer magyar a betelepítési kvóta ellen

2015.11.27. 19:29

Már több mint 900 ezren aláírták az Európai Unió kötelező betelepítési kvótája elleni íveket, ez meghaladja a várakozásokat – mondta Kovács Zoltán kormányszóvivő.

Kovács Zoltán a Fidesz által november 6-án kezdeményezett aláírásgyűjtéshez kapcsolódó országjárás komlói állomásán tartott sajtótájékoztatón közölte: a héten Celldömölkön és Kiskunhalason is járt, és azt tapasztalta, hogy az emberek szívesen nyilvánítják ki véleményüket a kérdésben. 

A kormányszóvivő az illegális bevándorlásról szólva hangsúlyozta: az elmúlt napok, hetek fejleményei azt bizonyítják, hogy kézzel fogható, egyértelmű kapcsolat van az illegális migráció és a terrorizmus között. 

Kósa Lajos, a kormánypárt frakcióvezetője korábban azt mondta, az illegális bevándorlók kötelező betelepítésére vonatkozó európai uniós kvóta értelmetlen, növeli a terrorfenyegetettséget és a bűnözést, ellentmond a nemzetközi egyezményeknek, és nem jelent megoldást "a modern kori invázióra". 

Orbán Viktor miniszterelnök aláírja a kötelező betelepítési kvóta elleni, Védjük meg az országot! című petíciót Felcsúton, november 7-énForrás: MTI/Koszticsák Szilárd