Kétszer három sávos lett az M0-s egy szakasza

autópálya forgalom FOTÓ ÁLTALÁNOS KÖZLEKEDÉSI ESZKÖZ KÖZLEKEDÉSI LÉTESÍTMÉNY személyautó autópálya FOTÓ ÁLTALÁNOS KÖZLEKEDÉSI ESZKÖZ KÖZLEKEDÉSI LÉTESÍTMÉNY személyautó Törökbálint, 2013. december 15.
Az M0-ás autóút M1 és M7 közötti szakasza 2013. decemb
Az M0-ás autóút M1 és M7 közötti szakasza (korábbi felvétel).
Vágólapra másolva!
Kétszer három sávosra bővült az M0-s autóút az M1 és az M7 autópálya közötti szakaszon. A 2,7 kilométer hosszú, kibővült útrészt pénteken adták át.
Vágólapra másolva!

A nettó 6 milliárd forintos fejlesztésnek köszönhetően az M0-s autóút déli szektorának immár teljes hosszában kétszer három forgalmi sáv áll rendelkezésre az ott közlekedőknek.

Az esemény kapcsán Aradszki András a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) államtitkára arra hívta fel a figyelmet, hogy a 2010-ben hivatalba lépett kormány 2015 végéig összesen több mint ezer kilométeren valósít meg jelentősebb közúti beruházásokat, illetve a költségvetési forrásból is támogatott fejlesztésekben a következő években összesen mintegy 515 kilométernyi új gyorsforgalmi útszakasz épülhet meg Magyarországon.

Az M0-s déli szektorának jelentőségéről szólva elmondta:

ez a régió második legforgalmasabb gyorsforgalmi útja,

ezért különösen fontos, hogy a nagy kamionforgalom elviselése érdekében Magyarországon korábban még nem alkalmazott technológiával, nagyobb teherbírású betonburkolattal valósult meg a fejlesztés.

Az átadott 2,7 kilométeres szakasz 85 százalékban uniós és 15 százalékban hazai forrást használt fel – tette hozzá.

Az M0-s autóút M1 és M7 közötti szakasza Forrás: MTI/Beliczay László