Csak díszlet volt Pintér Sándor fegyverarzenálja

2015.11.27. 18:28

Demonstrálni akart a Belügyminisztérium azon a sajtótájékoztatón, amelyet a TEK korábbi, nagy visszhangot kapott akciói miatt tartottak. Egy asztalnyi gránátot, lőszert, bombát mutattak a sajtónak. Csakhogy azoknak közük sem volt azokhoz a fegyverekhez, amiket a TEK foglalt le. Mint utóbb kiderült, ezek szemléltetőeszközök voltak. 

Pintér Sándor belügyminiszter szerint nemtelen támadás érte a Terrorelhárítási Központot (TEK) és a rendőrséget, ezért sajtótájékoztatón mutatta be azokat az eszközöket, amelyeket a TEK lefoglalt. A belügyminiszter a fegyverekről szó szerint azt mondta az itt látható videón: 

"Kérem, nézzenek szét az asztalon. Ezen az asztalon azokat az eszközöket látják, természetesen ezek már hatástalanítva vannak, amelyek a Fiat Tipo gépkocsiban voltak hatástalanítás nélkül. Ezeknek a példányait szállították Budapestre." (a videón 2:25-től) 

Nem a sajtótájékoztatón említett akciókban lefoglalt, de azokhoz hasonló, szemléltető célú robbanószerek a TEK közelmúltbeli terrorellenes akciósorozatáról tartott sajtótájékoztatónForrás: MTI/Szigetváry Zsolt

Az MTI képei alapján a 444.hu írta meg, hogy a miniszter által bemutatott fegyverek mindössze szemléltetőeszközök. 

Huszák András, a készenléti rendőrség tűzszerészszolgálatának osztályvezetője a sajtótájékoztatón már egyértelműen fogalmazott. Elmondta, hogy a kirakott eszközök nem azonosak a lefoglaltakkal. 

Ehhez hasonló gránátokat foglaltak le, mint utóbb kiderült, ezek nem azok voltakForrás: MTI/Szigetváry Zsolt

KAPCSOLÓDÓ CIKK