Újabb hat záhonyi határrendész őrizetben

Vágólapra másolva!
Újabb hat záhonyi határrendész került előzetesbe. A gyanú szerint rendszeresen pénzt fogadtak el, hogy szemet hunyjanak a kisebb-nagyobb szabálytalanságok felett.
Vágólapra másolva!

Hivatali vesztegetés elfogadásának bűntette miatt újabb hat záhonyi határrendész előzetes letartóztatást rendelte el szerdán a Debreceni Törvényszék katonai tanácsa - közölte a bíróság sajtótitkára.

Szajkó Márta szerint a Központi Nyomozó Főügyészség indítványára hat gyanúsított előzetes letartóztatását rendelték el egy hónapra, a bíróság döntése ellen valamennyi gyanúsított fellebbezett.

A rendőrök ügyével kapcsolatban Nagy Andrea, a Központi Nyomozó Főügyészség szóvivője hétfői őrizetbe vételükkor elmondta: a gyanú szerint a záhonyi rendőrök az odaérkező járművek utasaitól, illetve vezetőitől

rendszeresen pénzt fogadtak el

azért, hogy kisebb-nagyobb szabálytalanságok felett szemet hunyjanak.

Októberben már húsz határrendészt helyezett előzetes letartóztatásba a bíróság korrupció vádjával., akiket szintén üzletszerűen elkövetett hivatali vesztegetés elfogadásával gyanúsítottak.

Lengyel Zoltán, Munkács polgármestere nyáron azt mondta az Origónak, hogy a magyar határőrök is érintettek az ukrán határnál zajló cigarettacsempészetben. A nyílt titokként kezelt cigarettacsempészetről szóló cikkünk után Orbán Viktor vizsgálatot indított.