WC-t adott át a polgármester

vécé wc toalett
Vágólapra másolva!
Eger polgármestere, Habis László személyesen adott át a városban egy illemhelyet, amelyből kilépve az ország egyik legszebb városrészlete tárul a megkönnyebbült emberek elé. A WC a helyi lap beszámolója szerint „a megújult térrendeszer szívében található”. Nagy dolgok ezek.
Vágólapra másolva!

Public Toilett – ez a felirat is olvasható azon a nyilvános illemhelyen, amelyet csütörtökön sajtótájékoztató keretében adtak át hivatalosan – számol be a jeles eseményről a Heol.hu. Mint írják, maga a polgármester, Habis László mutatta be a média képviselőinek a három tér – a Dobó, a Gárdonyi és a Végvári vitézek – találkozásánál, a Gerl utcában lévő árkádsor közepén létesített vécét.

Az ország egyik legszebb városrészlete tárul elé. Képünk illusztráció Forrás: AFP

Ami öröm a helyieknek, bánat a kirándulóknak, hiszen a létesítményt a turista szezon végén adták át a türelmetlen közönségnek.

Ahogyan a lap fogalmaz, „a rég várt – és a belvárosi rekonstrukciós projekt részeként kialakított – "közhasznú szociális blokk" korszerű, akadálymentesített, kismamák számára pelenkázó helyiség is található benne.

– Aki pedig a toilettet igénybe veszi, bizonyára olyan nyilvános helyre tér be, amelyből kilépve az ország egyik legszebb városrészlete tárul elé, hiszen a vécé az Eger-patakra és a Végvári vitézek terére nyílik – jegyezte meg az ünnepi esemény egyik résztvevője.” Nagy dolgok ezek.

A páratlan fejlesztés híréről megkérdeztük a téma egyik szakértőjét, Balogh Patrikot, aki a kilencvenes években - emigránsként - a város főiskoláján tanult. A férfi röviden csak ennyit nyilatkozott: besza, behu. Véleményét bővebben kifejtve elmondta, végre nem az Eger-patakba kell belepisilni, ha az ember nem bírja tovább. És nem kell elmenni a Líceumig – tette hozzá -, ha elkapja az embert a szapora az édes Medinától, amit este benyakalt.