Önök nem büntették volna meg a Mikulást

mikulás félelem
Vágólapra másolva!
Mint arról beszámoltunk, kétszázezer forint is lehet annak a Mikulásnak a büntetése, aki nem adott számlát az álcázott adóellenőröknek. Mivel a kérdés megosztó, megszavaztattuk az Origó olvasóit, hogy büntetnének-e?
Vágólapra másolva!

Cikkünk írásakor több, mint 1200-an szavaztak a nem reprezentatív kérdéssorra. A válaszok alapján, a szavazók 57%-a gondolta úgy, hogy nem kell megbüntetni a számlát nem adó Mikulást.

Mikulás a gyerekek között Forrás: Flickr

27%, vagyis 342 szavazó szerint elegendő lecke lenne a figyelmeztetés is, míg 22%, tehát 285 fő gondolta úgy, hogy vannak azért szent dolgok és ilyen az örömszerzés is. 8% választotta azt az alternatívnak gondolt opciót, miszerint nem kell megbüntetni a Mikulást, decsak akkor ha Gyurcsány Ferenc is ad számlát.

Ezzel szemben, 43% gondolta úgy, hogy igen is, meg kell büntetni azt, aki nem ad számlát egy szolgáltatás után. 179 fő, vagyis 14% szerint minden szolgáltató adjon számlát. 71 fő, vagyis a szavazók 6%-a még példát is statuálna az öreg fehér szakállason és a gyerek előtt büntetné meg, hogy ő is megtanulja: számlát márpedig adni kell! Meglepően sokan, 291 fő, vagyis 23% volt fogékony arra a választási lehetőségre, hogy büntetne, de ebben az esetben Felcsút legyen adómentes terület.

Ha még szavazna a kérdésben, kattintson ide.