Saját magát jelentette fel Juhász Péter

Juhász Péter V. kerületi polgármester-jelölt ad interjút
Juhász Péter V. kerületi polgármester-jelölt ad interjút 2014. szeptember 23-án
Vágólapra másolva!
Elöljár a jó példával és saját maga ellen kér az adóhivatalnál vagyonosodási vizsgálatot Juhász Péter, az Együtt alelnöke. Az ellenzéki politikus a minap a kormánytagok vagyongyarapodását firtatta, mire a Fidesz azt kérte tőle, kezdje magán a vizsgálódást. Juhász reméli, hogy ezután a "sok közpénztolvaj" is a nyilvánosság elé áll.
Vágólapra másolva!

Indítsanak ellenem vagyonosodási vizsgálatot – kérte a Nemzeti Adó- és Vámhivataltól (NAV) Juhász Péter abban a levélben, amelyben feljlentette magát az adóhatóságnál. Azt kérte a NAV-tól, hogy

tárják fel offshore cégei hálóját, a gyermekeire íratott ingatlanok tömkelegét

és a titkos bankszámláin parkoltatott milliárdjait.

Magán kezdte, ahogy kérték

Saját maga feljelentésével az Együtt alelnöke arra reagált, hogy vasárnap a Fidesz arra szólította fel: mielőtt kormánytagok zsebében turkálna, "vizsgálódjon maga körül".

Magamon kezdem.Tegnap bejelentettük, hogy az Együtt minden kormánytag és a maffiacsalád más tagjaival szemben...

Szerző: Juhász Péter, 2015. december 7.

Erre hétfőn Juhász levelet írt a NAV-nak, amit Facebook-bejegyzésében azzal magyarázott:

Ezután viszont elvárja, hogy "Orbán, Rogán, Szijjártó, Lázár és a sok közpénztolvaj" kövesse a példáját, és számoljon el azzal, amije van. „Nekik – írta – ugyanis

lényegesen nagyobb a vagyonuk, mint amennyit életük során legálisan kereshettek.”

Az ellenzéki politikus kíváncsi arra, hogy van-e egyetlen olyan kormánytag, aki hajlandó a nyilvánosság előtt elmagyarázni vagyongyarapodását.

A kormánytagokra kíváncsiak

Az Együtt a Fidesz fenti reagálását kiváltó bejelentése szerint

vagyonosodási vizsgálatot kezdeményez az összes kormánytag ellen

decemberben, hogy még a januárban hatályba lépő jogszabályi változások előtt a kormánytagokra és családtagjaikra vonatkozó konkrét adatokhoz is hozzájuthassanak.

Juhász Péter magán kezdi az elszámoltatást Fotó: Szabó Gábor - Origo

Juhász Péter szerint ugyanis a januárban életbe lépő szabályozás alapján csak akkor lehet vizsgálni egy kormánytag vagy családtagja vagyonosodását, ha ahhoz ő maga is hozzájárul, és akkor is csak becsléssel. Az ellenzéki politikus azt mondta, ezzel a kezdeményezéssel az a céljuk, hogy mindenki gondolja végig, "egyszerű parasztgyerekekből hogyan lesznek milliárdos vállalkozók".