Bomba nem, de valós veszély volt a TEK szerint az óbudai iskolában

TEK, British International School
Budapest, 2015. december 9. A Terrorelhárítási Központ akciója az óbudai British International School közelében 2015. december 9-én. MTI Fotó: Mihádák Zoltán
Vágólapra másolva!
Kivonultak a TEK kommandósai egy budapesti brit iskolához szerdán. Az iskolát kiürítették, a gyerekeket pedig a szemközti Kiscelli Múzeumba kísérték, és átvizsgálták az épületet. Hajdu János, a TEK első embere szerint "volt valós veszély".
Vágólapra másolva!

Bombával fenyegetőzve hívta fel valaki a budapesti British International School-t szerda reggel fél 9-kor. Az iskola rögtön értesítette a Budapesti Rendőr-főkapitányságot, a rendőrség a Terrorelhárítási Központ műveleti egységével együtt kivonult az iskolához.

A TEK közel húsz autóval ment ki az épülethez, a szakemberek pedig kutyákkal átvizsgálták az iskolát és annak 2-300 méteres körzetét.

A Terrorelhárítási Központ akciója az óbudai British International School közelében Fotó: Dudás Szabolcs - Origo

Kiürítették az iskolát

Az iskolát kiürítették, a diákokat a szemközti Kiscelli Múzeumba kísérték, de a szülők is megjelentek, hogy elvihessék gyerekeiket. Tudósítónk azt mondta, úgy tűnik, mintha az iskolából kiérkező gyerekeknek megtiltották volna, hogy bármit is mondjanak.

A TEK első embere is megjelent

Délután 3 óra környékén feloldották az útzárat, a kommandósok, valamint a rendőrség is elhagyta a helyszínt. Hajdu János, a Terrorellenes Koordinációs Bizottság vezetője is megjelent az iskolánál, annyit mondott, hogy az ügyben a BRFK III. kerületi Rendőrkapitánysága az illetékes. Hozzátette, hogy

A BRFK III. kerületi rendőrkapitánysága közveszéllyel fenyegetés bűntett elkövetésének gyanúja miatt indított büntetőeljárást ismeretlen tettes ellen - közölte a rendőrség az Origóval.