Publicus: A fideszesek sem kérnek a stadionokból

Felcsút Puskás Akadémia stadionépítés Orbán Viktor nyaralója háza
Vágólapra másolva!
A magyar választók 80 százaléka kevesebbet vagy sokkal kevesebbet költene stadionépítésekre – derült ki a Publicus Intézet legfrissebb felméréséből. A kutatás szerint a megkérdezettek a stadionokon megspórolt pénzeket a szegénység felszámolására költenék. 
Vágólapra másolva!

A Publicus Intézet a Vasárnapi Hírek megbízásából, december 2. és 5. között, 1000 fő megkérdezésével készített reprezentatív közvélemény-kutatásban vizsgálta a labdarúgásra költött adóforintok célzottságával kapcsolatos véleményeket.

Kevesen mennek meccsre

A válaszadók 8 százaléka jár valamilyen gyakorisággal focimeccsre,

és 6 százalék tervezi ezt a jövőben. A megkérdezettek negyede csak televízión követi a hazai bajnokságot, bár egyharmaduk csak az eredményeket.

Tíz válaszadóból nyolcan úgy gondolják, hogy kevesebbet vagy sokkal kevesebbet kellene költeni stadionokra, míg minden majd' tizedik ember gondolja azt, hogy nagyságrendileg annyit kellene költeni, amennyit most költ a kormány.

Erre költenék a pénzeket

A profi labdarúgásra és az NB I-es focisták támogatására négy megkérdezettből hárman költenének kevesebbet, mint most. Mindkét esetben konszenzus van a különböző pártok támogatói között, még a Fidesz-szavazók kétharmada is ekképpen gondolkodik. A stadionokon és a profi focin megspórolt pénzt

a többség elsősorban az egészségügy fejlesztésére,

a szegénység és az éhezés felszámolására, valamint az oktatás rendbetételére költené.

Az emberek többsége nem akar több stadiont Fotó: Origo

A kijutás

Szinte mindenki hallott arról, hogy a magyar fociválogatott kijutott a 2016-os Európa-bajnokságra. Legtöbbjük szerint ez elsősorban a focisták jó teljesítményének, a szerencsének és az edzők munkájának volt köszönhető. Mindössze minden huszadik megkérdezett gondolja azt, hogy

a sikernek oka volt a focihoz való kormányzati hozzáállás,

és kevesebb mint egy százalék említette a stadionépítések felfutását az okok között.