Kövér engedett: ismét Házon belül az RTL

Kövér László
Recski Emlekpark emlékszobor avatás az országgyülés elnöke, Kövér László és volt miniszterelnök, Boros Péter részvételével Recsken 2014. szeptember 20-án
Vágólapra másolva!
Visszavonta az RTL Klub stábjának kitiltásáról szóló döntését Kövér László, az Országgyűlés elnöke. Így december 21-től ismét forgathat a Parlamentben a stáb, amelyet azért tiltottak ki korábban, mert megsértette a szabályokat. Az ügyben hivatali visszaélés gyanújával egy feljelentés is van az ügyészség előtt.
Vágólapra másolva!

Egy hónap kényszerszünet után visszatérhet a Parlamentbe az RTL Klub forgatócsoportja, mivel a Mandiner értesülése szerint Kövér László, az Országgyűlés elnöke december 21-i hatállyal visszavonta a korábbi, kitiltó döntését.

Kövér megváltoztatta a döntését

Kövér László döntése értelmében az Országgyűlés munkájának és az Országház nyilvános eseményeinek közvetítésére az RTL Klub stábja december 21-től ismét belépési lehetőséget kap az Országház és a Képviselői Irodaház épületébe – közölte a Mandinerrel az Országgyűlés sajtófőnöke.

Kövér László házelnök úgy döntött, a jövő héttől ismét dolgozhat a Házban az RTL Klub Forrás: Szabó Gábor

Az Origo is kereste Szilágyi Zoltán sajtófőnököt, hogy megtudjuk, miért változtatta meg döntését a házelnök – amint választ kapunk, frissítjük cikkünket.

Az ügyészség vizsgálódik

A kitiltási ügyben egyébként az ügyészség is vizsgálódik. Ráadásul, mint arról az Origo beszámolt, Kövér László házelnök felelhet meg a Fővárosi Főügyészség meghatározásának mint feltételezett tettes. Ez a vádhatóság magyarázatából derül ki, amellyel a Központi Nyomozó Főügyészségnek továbbította a Párbeszéd Magyarországért (PM) feljelentését, amelyet az RTL Klub parlamenti kitiltásának ügyében tett.

Hivatali visszaélés a gyanú

A PM hivatali visszaélés gyanúja miatt ismeretlen tettes ellen tett feljelentést az RTL Klub stábjának parlamenti kitiltása után, de

a vádhatóság leszűkítette a lehetséges elkövetői kört.

Azt írták, hogy a "cselekmény feltételezett tetteseként kizárólag közjogi tisztség betöltésén alapuló mentességet élvező személy jöhet szóba", ezért a feljelentés elbírálása a Központi Nyomozó Főügyészség hatásköre.

Levelében valószínűleg Kövér Lászlóra utal a nyomozó hatóság, hiszen, mint arról az Origo beszámolt, az RTL Klub tudósítóinak kitiltását ismertető levélben az Országgyűlés sajtófőnöke maga is jelezte ezt.

Nem engedték oda őket

Mint arról az Origo beszámolt, Havasi Bertalan november 19-én nem engedte be az RTL Klub stábját az Orbán Viktor kormányfő és Jens Stoltenberg NATO-főtitkár által tartott közös sajtónyilatkozatra. Sőt, az újságírókat végül a parlamenti őrség egyik alezredese vezettette ki az épületből.