Kimenekítették a Szent Családot a Kolosy térről

Betlehem, Kolosy tér
Vágólapra másolva!
Hetente többször is megrongálták a Kolosy téren álló betlehemet, ezért Józsefet, Máriát és a gyermek Jézust a Kolosy téri piacra vitték. A háromkirályok figuráját már korábban ki kellett venni, mert ismeretlenek eltörték a bábuk vázát. 
Vágólapra másolva!

Be kellett vinni a piac épületébe a budapesti Kolosy téren álló betlehemet, mert a bábukat hetente többször is megrongálták.

A Szent Család a piacon kapott helyet Forrás: Origo - Serdült Viktória

Gyerekek építették

A házikót, benne Józseffel, Máriával, a gyermek Jézussal és a háromkirályokkal az Óbudai Kulturális Központ Civil Háza az intézményt támogató civil szervezetek és helyi gyerekek segítségével állította fel a téren. Azóta viszont hetente egy-két alkalommal újra fel kellett állítani, mert

ismeretlenek folyamatosan megrongálták az építményt.

„Volt olyan hét, hogy háromszor kellett újraállítanom a betlehemet. A háromkirályokat ki is kellett venni, mert az egyiknek eltört a váza” – mondta el az Origónak Bogár Ildikó, a Civil Ház vezetője.

A betlehemet hetente többször is megrongálták Forrás: Origo - Serdült Viktória

Bevitték a piacra

Az üzemeltetők ezért úgy döntöttek, hogy a betlehemet

beviszik a piac épületébe,

mert csak így tudják garantálni a biztonságát. A téren most csak a kis faház áll, József és Mária figurája a piacon kapott helyet.

– mondta Bogár Ildikó, aki hozzátette: lakossági bejelentésre egyszer kint volt a járőrszolgálat, de csak ismeretlen tettes ellen tudnának nyomozást indítani.

A környékbeli szülők ezt a cetlit hagyták a helyszínen Forrás: Origo - Serdült Viktória

Azt a Civil Ház vezetője sem tudja, hogy kik és miért rongálják a betlehemet, de úgy érzi, „elfogyott az ereje”, hogy állandóan újraépítse. A gyerekeknek azonban nem kell nélkülözniük, a védett Kolosy téri piacon egész nap bárki megnézheti.