Tiszta múlt és két év munkaviszony kell a csokhoz

sokgyerekes család, nagycsalád
Vágólapra másolva!
Büntetlen előélet, továbbá visszamenőlegesen két év folyamatos társadalombiztosítási jogviszony igazolása is szükséges lesz azoknak, akik élni szeretnének a háromgyermekesek támogatását szolgáló, kétszer tízmillió forint támogatással kiegészített új családi otthonteremtési kedvezmény lehetőségével.
Vágólapra másolva!

Az állam tízmillió forint vissza nem térítendő támogatást ad új lakás vásárlásához azoknak, akik tíz éven belül három gyermeket vállalnak és további kedvezményes, 10 millió forintos hitelt is kaphatnak.

A Magyar Időkben megjelent információk szerint

hitelképesnek kell bizonyulni ahhoz, hogy az állami támogatású, 25 év futamidejű 10 millió forint hitel igényelhető legyen.

A csak bankokon keresztül benyújtható igénylések elbírálásának átfutási ideje legfeljebb 30 nap lehet. A támogatási összeg felhasználását számlákkal kell igazolni, de lehetőség lesz előlegszámla benyújtására is.

Visszamenőlegesen két év folyamatos társadalombiztosítási jogviszony igazolása is kell a támogatás igénybevételéhez. (Képünk illusztráció) Forrás: MTI/Czimbal Gyula

Az új otthonteremtési támogatási rendszerben ha egy támogatott családban önhibán kívül nem születik meg a harmadik gyermek, a már felvett 10 millió forintos támogatást arányosan kell visszafizetni, vagyis a két gyermek esetén járó 2,6 millió forintot levonva, összesen 7,4 millió forintot kell visszajuttatni az államnak. A tervek szerint más visszafizetési feltételek vonatkoznak azokra, akik vállalják a három gyermeket, ám meggondolják magukat. Az ilyen esetekben "büntetőkamatra" lehet számítani.

A büntetlen előélet és a két év folyamatos munkaviszony mellett a kormány azt is feltételül szabja, hogy a támogatás igénylői házasok legyenek.