Pont került a szökött pécsi farkas ügyének végére

Farkas, Pécs, Mecsek
Pécs, 2015. november 1. Szökött farkasra figyelmeztető felirat a pécsi parkerdőben, Pécs közelében 2015. november 1-jén. Előző nap megszökött a város állatkertjéből egy farkas, ezért bizonytalan időre erdőjárási tilalmat rendelt el a Pécs környéki erdőkben a Mecsekerdő Zrt. MTI Fotó: Sóki Tamás
Vágólapra másolva!
A pécsi rendőrség megszüntette a nyomozást az állatkertből megszökött farkas ügyében. A farkast az állatkert igazgatója éles lőszerrel lőtte ki.
Vágólapra másolva!

A Pécsi Rendőrkapitányság a természetkárosítás gyanúja miatt folytatott nyomozást a pécsi állatkertből megszökött, majd a Tubesen kilőtt farkas ügyében. Tekintettel arra, hogy a cselekmény nem bűncselekmény, a rendőrség 2015. december 21-én megszüntette a nyomozást, közölte a Bama.hu megkeresésére a pécsi rendőrség sajtóosztálya.

A farkas megszökött

Ahogy az Origo is megírta, október végén megszökött egy farkas a pécsi állatkertből, kiürítették a városi parkerdőt. A kifutóját villanypásztorral is határoló két és fél méter magas kerítésen át szökött meg a farkas az állatkertből - tudatta az intézmény igazgatója. Szatyor Miklós. A farkas két fajtársával együtt érkezett egy olasz állatkertből.

Ezzel a felirattal figyelmeztették a túrázókat Forrás: MTI/Sóki Tamás

A farkast kilőtték

A farkast megtalálták, de az állat fenyegetően lépett fel, ezért az állatkert igazgatója éles lőszerrel lőtte ki. Előzőleg egy napig hiába keresték, és hiába helyeztek ki csalikat, nem került elő a pécsi parkerdőbe menekült farkas.

Az igazgató fejét követelték

A farkas kilövése komoly indulatokat váltott ki, sokan felháborodtak, az állatvédők Szatyor Miklós fejét követelték a város polgármesterétől. Pedig Szatyor Miklós mást nem is nagyon tehetett volna – mondta az Origónak Horkai Zoltán farkastréner, aki kiakadt a laikusok bosszúhadjáratán.