Börtön vár Kulcsár Attilára

Kulcsár Attila perének ítélethirdetése a Fővárosi Ítélőtábla épületében 2015 december 29-én.

SEM A VÁDLOTTAK SEM A KÖZÖNSÉG NEM JÁRULT HOZZÁ A KÉPEK PUBLIKÁLÁSÁHOZ Kulcsár Attila perének ítélethirdetése a Fővárosi Ítélőtábla épületében 2015 december 29-é
Kulcsár Attila perének ítélethirdetése a Fővárosi Ítélőtábla épületében 2015 december 29-én. SEM A VÁDLOTTAK SEM A KÖZÖNSÉG NEM JÁRULT HOZZÁ A KÉPEK PUBLIKÁLÁSÁHOZ
Vágólapra másolva!
Hat és fél év börtönbüntetést szabott ki a megismételt elsőfokú eljárásban a bíróság a sikkasztással és vesztegetéssel vádolt Kulcsár Attilára. A volt brókert emellett 230 milliós vagyonelkobzásra ítélték.
Vágólapra másolva!

Kulcsár Attila volt brókert hat év hat hónap börtönre és 230 millió forintos vagyonelkobzásra ítélte sikkasztás és más bűncselekmények miatt első fokon a Fővárosi Törvényszék.

Egyszer már kapott 8 évet

A brókerbotrány 2003-ban pattant ki, az ügyészség 2005-ben emelt vádat. A bíróság 2008 nyarán kihirdetett elsőfokú döntésében 8 év börtönre és 230 millió forint vagyonelkobzásra ítélte sikkasztás miatt Kulcsár Attilát.

Kulcsár Attila perének ítélethirdetése a Fővárosi Törvényszéken december 29-én Fotó: Szabó Gábor - Origo

Társai közül többen kaptak sokéves börtönbüntetést és több tízmillió, esetenként több százmillió forintos vagyonelkobzást. Másodfokon

az ítélőtábla az ügyben megalapozatlanság, illetve súlyos eljárási hibák miatt 2010 tavaszán hatályon kívül helyezte az elsőfokú döntést,

és új eljárást rendelt el.

A védelem felmentést kért

Újabb fél évtized múlva a perbeszédekben a védelem jobbára felmentést, az ügyészség Kulcsárra és néhány vádlott-társára letöltendő szabadságvesztést indítványozott, továbbá összesen egymilliárdos vagyonelkobzást.

A vádhatóság szerint az elkövetési érték 23 milliárd forint, a kár 8 milliárd.

Kulcsár az eljárásban volt, amikor részben beismert eseményeket, de legutóbbi vallomásaiban már arról beszélt, hogy amivel jelenleg vádolják, az nem róható a terhére. A bíróság szerint "2003-ig terjedelmét és kárértékét tekintve nem indult ilyen büntetőeljárás Magyarországon".

A volt bróker nem járult hozzá, hogy mutassák az arcát Fotó: Szabó Gábor - Origo

Az eddig különféle kényszerintézkedések hatálya alatt töltött időt és az adható kedvezményeket figyelembe véve már csupán akkor kell börtönbe vonulnia, ha 4-5 évnél hosszabb szabadságvesztésre ítélik.