Előzetesben maradnak az Orbán ellen állítólag merényletet szervezők

Vágólapra másolva!
Nem szüntetik meg az Orbán Viktor miniszterelnök elleni állítólagos merényletterv kiötlőinek előzetes letartóztatását. Az idős férfiakat a Terrorelhárítási Központ (TEK) fogta el még novemberben. 
Vágólapra másolva!

Február végéig rács mögött maradnak azok az idős férfiak, akiket még a Terrorelhárítási Központ (TEK) kommandósai fogtak el Budapesten november végén – írja a Magyar Idők.

A két férfi állítólag Orbán Viktor miniszterelnök ellen készült merényletre.

Az Origo megírta, hogy kormánytagot akart "kivégezni" az a két férfi, akiket a Terrorelhárítási Központ kommandósai fogtak el november 20-án. Ezt november 27-én a Belügyminisztérium rendészeti államtitkára jelentette be. A Népszabadság nemrég arról írt, hogy információik szerint

egy 60 és egy 62 éves férfi készült merényletre a kormányfő ellen.

A lap úgy tudja, hogy a terrorelhárítók "kimenekítették" Orbán Viktort onnan, ahol a hatóság előzetes információi alapján lecsaptak volna rá a támadói. "A kimenekítés már az előtt megtörtént, hogy a gyanúsítottak, M. Péter (62) és R. Gyula (60) elindultak volna végrehajtani tervüket" – írja a lap.

Az idős gyanúsítottak a Magyar Nemzeti Hadsereg nevű szélsőjobboldali szervezet tagjainak vallották magukat.

November 20-án a Terrorelhárítási Központ egy másik akciót is végrehajtott: történelemrajongó fiatalokat fogtak el. Mivel a TEK elsőre nem tisztázta egyértelműen, hogy az elfogásoknak nincs közük a párizsi dzsihádista merényletekhez, az akciónak híre ment az egész világon. A BBC tudósítója arról írt, hogy a TEK nevetségessé tette magát.