Kemény hideggel kezdődik 2016

családi ház ÉPÜLET ÉVSZAK fa fenyőfa FOTÓ FOTÓTÉMA havas IDŐJÁRÁS Lakóépület NÖVÉNY tájkép tél téli kép városkép Orfű, 2015. január 25.
Behavazott házak Orfűn  2015. január 25-én.
MTI Fotó: Sóki Tamás
Orfű, 2015. január 25. Behavazott házak Orfűn 2015. január 25-én. MTI Fotó: Sóki Tamás
Vágólapra másolva!
Az új év első napjaiban éjszakánként néhol akár mínusz 15 Celsius-fokig is lehűlhet a levegő, de még nappal is fagypont körül alakul a hőmérséklet, emellett havazásra is számítani kell a hétvégén – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből.
Vágólapra másolva!

Január elsején, pénteken hajnaltól előbb az Észak-Dunántúlon, napközben a keleti megyéket leszámítva már több helyen várható hószállingózás, átmeneti gyenge havazás. Vékony hóréteg elsősorban a Balatontól északra, északkeletre alakulhat ki.

Délelőtt a Tiszántúlon és Borsod nagyobb részén még több órára kisüt a nap. A legalacsonyabb hőmérséklet a Dunántúlon általában mínusz 10 és mínusz 4 fok között alakul. Az ország keleti felében lehet hidegebb,

egyes fagyzugos helyeken mínusz 15 fokig is lehűlhet a levegő.

Napközben mínusz 3 és plusz 1 fok közötti értékekre lehet számítani az új év első napján.

Nagyon hideg lesz a következő napokban, havazás is lehet Forrás: MTI/Sóki Tamás

Szombaton délutántól délnyugaton, estétől már nagyobb területen valószínű hószállingózás, havazás. A leghidegebb órákban mínusz 9 és mínusz 3 fok között, nappal mínusz 3 és plusz 3 fok között lesz a hőmérséklet.

Vasárnap északkeleten lehet szűrt napsütés, itt nem valószínű csapadék. Másutt több helyen lehet hószállingózás, havazás. Néhol a szél is megerősödik. A minimum-hőmérséklet általában mínusz 7 és mínusz 2 fok között alakul, de

északkeleten mínusz 10 fok is lehet.

A nappali hőmérséklet mínusz 4 és 0 fok között valószínű.

Ha az ön lakhelyén várható időjárásra is kíváncsi, az Origo Időjárás oldalán megnézheti a részleteket.