Váratlanul Lengyelországba utazik Orbán Viktor

2016.01.05. 23:26

A lengyel kormánypárt meghívására Lengyelországba utazik szerdán Orbán Viktor kormányfő. Az út nem hivatalos, sajtóinformációk szerint a miniszterelnök Beata Szydlo lengyel kormányfővel és más befolyásos lengyel politikusokkal találkozik. 

Magánlátogatáson találkozik a legbefolyásosabb lengyel politikusokkal Orbán Viktor szerdán Lengyelországban – értesült a Vs.hu. A portál szerint a kormányfő a lengyel kormánypárt meghívásának tesz eleget, így a vizit a protokoll szerint magánlátogatásnak minősül, ezért a találkozó helyszíne nem a varsói parlament, hanem egy dél-lengyelországi üdülőhely lesz. 

Orbán Viktor miniszterelnök és Beata Szydlo lengyel kormányfő az Európai Tanács ülésén, BrüsszelbenForrás: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda / Botár Gergely

A Vs.hu azt írja, a magánlátogatáson Orbán Viktor Beata Szydlo lengyel kormányfővel, valamint a Jog és Igazságosság (PiS) elnökével, a lengyel politikai élet tényleges irányítójával is találkozik. 

A megbeszélések napirendje pontosan nem ismert, de az új lengyel kormány több olyan intézkedést is tett az utóbbi időben (az Alkotmánybíróság és a közmédia kormányzati befolyása alá vonása, az eurózóna-csatlakozás feladása), amit a Fidesz is megtett a hatalomra kerülése után. 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK