Szingliadóról szól a KDNP támogatta könyv

A Szinglik Napja óriási népszerűségnek örvend Kínában Alibaba
A Szinglik Napja óriási népszerűségnek örvend Kínában
Vágólapra másolva!
A KDNP pártalapítványa adta ki azt a könyvet, amelyben a szerző szingliadóval, a három gyereknél kevesebbet vállaló nők állami pozícióktól való eltiltásával ösztönözné a gyerekvállalást.
Vágólapra másolva!

Harminc év felett vezessék be a "szingli adót" (sic), és ne szerezhessen állami szférában vezető pozíciót az a nő, akinek nincs legalább három gyermeke – többek között ezekről szól Benda József "A szakadék szélén" című, nemrég megjelent könyve, amelynek kiadását a KDNP pártalapítványa támogatta.

Párkeresés állami segítséggel

Benda József azt javasolja, hogy

az állam járuljon hozzá a párkeresés költségeihez is,

azonban a harminc év felett is párt keresőket már adóztassa, és támogassa a válságba került házasságok terápiás kezelését.

Kreatív tanulás és mágikus sebészet

Benda József a Kommunikációs és Üzleti Főiskolán volt kommunikációs és készségfejlesztő tréner, emellett

a Humanisztikus Kreatív Tanulás nevű program szószólójaként ismert.

Shoppingolás helyett szülhetne is a szingli Forrás: Facebook

De doktori kandidátusi életrajzában egzotikusabb végzettségeket is megad. Mint írja, 2002–2004 között "Neurolingvisztikus Programozásból (NLP)" szerzett mesterfokozatot. Ezt az igencsak vitatott módszert

a pszichológusok, szociológusok nagy része áltudománynak tartja.

Gyakorlói azt állítják, bizonyos szavak, kifejezések, metakommunikációs módszerek segítségével képesek tudat alatt "átprogramozni" más emberek elméjét, ezért a módszert terápiás, oktatási, de marketingcélokra is lehet használni.

Ősi gyógyítók

Az előadó önéletrajzában arról is ír, hogy az Életfa Alapítványnál

"bioenergetikai és pszí sebészeti" tanulmányokat végzett.

Utóbbi gyakorlói azt állítják, képesek betegeken mágiával, vágás nélkül műtéteket végrehajtani, "ősi Fülöp-szigeteki gyógyítók által használt módszerrel". Különféle, kuruzslásra szakosodott oldalak szerint nemcsak lelki eredetű panaszok, de szervi elváltozások, sőt daganatos betegségek is gyógyíthatók a technika segítségével.

A KDNP alapítványa gondozásában

Benda József szingliadót és gyerekkvótát javasló könyvét a KDNP pártalapítványa, a Barankovics Alapítvány adta ki. 2010-ben Benda József egy tanulmánya a volt oktatási államtitkár, Hoffmann Rózsa által szerkesztett folyóiratban is megjelent, júniusban pedig a KDNP egyik alapszervezetének tartott előadást.

Cáfol az IKSZ

Cáfolta az Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetség (IKSZ) elnöke, hogy az általa vezetett szervezet támogatná az úgynevezett szingliadó bevezetését. A Nacsa Lőrinc által csütörtökön az MTI-hez eljuttatott közlemény szerint az IKSZ semmiféle ilyet nem tervez, nem tárgyal, és nem is támogat.

Az IKSZ a kormány adócsökkentési politikáját támogatja, amely a fiatalokat és a családokat segíti

– tette hozzá az elnök, azzal együtt, hogy az ezzel ellentétes tartalmat közlő sajtóorgánumokkal szemben jogi úton fognak fellépni.

Cikkünk megjelenése után törölték a Facebook-eseményt, amelyen meghirdették, hogy Benda József könyvéről a KDNP I. kerületi irodájában fognak beszélgetni január 12-én.