Versengtek a vevők Gyurcsány cégéért

2016.01.11. 18:55

Nem éli fel, hanem befekteti más mellett magyar állampapírba Gyurcsány Ferenc és felesége azt a pénzt, amit a hengergumizással foglalkozó Béta-Roll Zrt.-ben való többségi részesedésükért kaptak - mondta az Origónak a volt kormányfő felesége, Dobrev Klára, az Altus Zrt. vezérigazgatója.

Nem tervezték, hogy Gyurcsány Ferenc cége, az Altus eladja a portófiójába tartozó, hengergumizással foglalkozó Béta-Roll Zrt.-ben meglévő többségi részesedését - mondta az Origónak az Altust vezérigazgatóként irányító Dobrev Klára, a volt kormányfő felesége.

Dobrev Klára szerint a nyereséget befektetik, nem élik felForrás: Origo

Mint arról az Origo beszámolt, az Altus 900 millió forintot keresett azon, hogy a Béta-Rollban meglévő 75 százalékos tulajdonrészét értékesítette a hengergumizásban piacvezető német Böttcher Gmbh. részére. Az Altus-csoport 1994-től volt a Béta-Roll Zrt. többségi tulajdonosa.

Visszautasíthatatlan ajánlat

Dobrev Klára szerint tavaly nyáron jelentkezett egy szakmai befektető, aki érdeklődött a cég iránt, majd ajánlatot tett az iparágban piacvezető Böttcher Gmbh. is. Az egymásra licitáló vállalkozások jócskán felverték az árat. Visszautasíthatatlan ajánlatra mondtunk igent" - mondta a vezérigazgató.

A 910 milliós nyereségből az adózás után Dobrev szerint 800 millió forint marad, aminek egy részét osztalékként kiveszik ugyan az Altusból, de nem költik el, inkább közepes kockázat mellett befektetik. "Alapkezelőkre bízzuk, de veszünk belőle magyar államkötvényt is" - árulta el Dobrev Klára.

KAPCSOLÓDÓ CIKK