Élményközponttá alakítanák a ferihegyi 1-es terminált

A Budapest Airport bezárja a Liszt Ferenc-repülőtér 1-es terminálját, Ferihegy 1
Vágólapra másolva!
Légiközlekedés-történeti kiállítást nyitnának a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér 2012-ben bezárt 1-es termináljában. 
Vágólapra másolva!

Interaktív élményközponttá alakítanák át a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér műemléki védettséget élvező 1-es terminálját. Az épületben etöbbek között légiközlekedés-történeti kiállítás és régi repülőgépeket bemutató skanzen is nyílna - írja szerdai számában a Magyar Hírlap.

Látógatóközponttá alakítanák a 2012-ben bezárt 1-es terminált Forrás: MTI/Földi Imre

Az 1950-ben átadott, akkor korszerű, modernista - mára műemlék - utasforgalmi épület, az 1-es terminál Ferihegyen több éve kihasználatlanul áll. Miután 2012-ben a Malév csődbe ment és a forgalmat a 2-es terminálkomplexumban helyezték át,

a tíz éve korszerűen felújított és ezért Europa Nostra-díjjal kitüntetett épületben csak irodák maradtak.

Somogyi-Tóth Gábor, az Aeropark vezetője a lapnak elmondta, hogy itt lehetne berendezni a magyar repüléstörténet jelenét és jövőjét bemutató látogatóközpontot, a 2-es terminál mellett működő

és a különleges földi járműveket.

A klasszikus kiállítás, szimulátorközpont, vetítések, szemléltető eszközök és a néhány kisebb, történeti gép mellett étterem és ajándékbolt is helyet kapna. Emellett építenének több kisebb vagy egy nagyobb üvegcsarnokot, ahol a további, kisebb repülőket és légi eszközöket mutatnának be.

Az Aeropark vezetője hangsúlyozta: a tervek megvalósítása sok pénzbe kerülne, de már tárgyalnak az elképzeléseikről kormányzati képviselőkkel.