Díjat nyert a Sziget és a VOLT fesztivál

2016.01.14. 07:24

A Sziget és a VOLT fesztivál is díjat nyert a European Festival Awards hollandiai Groningenben tartott gáláján szerda este. A VOLT Fesztivál a közepes méretű rendezvények versenyében lett Európa legjobbja, míg a Sziget a legjobb programkínálat kategóriában lett első.

A Sziget idén három kategóriában is a legjobbak között szerepelt,  amelyek közül a programkínálatot minősítő, "Best Line Up" kategóriában hozta el az első helyezést.

Értékelték a sokszínűséget

"Mindig arra törekedtünk, hogy a programkínálatunk annyira változatos legyen, hogy mindenki megtalálja benne a kedvére valót.  Nyilván vannak fesztiválok, amelyek megtehetik, hogy akár több nagyobb nevet is felléptessenek, de úgy látszik, a szakma ezúttal a sokszínűséget értékelte" - kommentálta a díjat Gerendai Károly, a Sziget Fesztivál vezetője, aki Magyarországról követte a díjátadó gálát.

Fesztiválban jók vagyunk

A VOLT sikerével immár a szigetes fesztiválok mindegyike nyert kategóriájában a European Festival Awardson. A Sziget először 2011-ben hozta el a legnagyobb fesztiválok első helyezését, a 2012-es Balaton Sound a közepes méretű kategóriában volt Európa legjobbja, a 2013-ban debütált B.My.Lake abban az évben a legjobb új fesztivál kategóriában volt a győztes, és 2014-ben ismét a Sziget lett a kontinens legjobb nagyfesztiválja.