Ambrus Attila megszólalt a szirénaügyben

2016.01.15. 14:17

Az Origónak nyilatkozva pontosította Facebook-bejegyzését Ambrus Attila. A viszkis rablóként ismertté vált férfit csütörtök éjjel szirénázó rendőrök ébresztették, amitől alaposan leizzadt. 

Ambrus Attila egy hihetetlen történetet osztott meg a Facebookon több mint 28 ezer követőjével: "Tegnap éjszaka szirénázó rendőrautó állt meg a ház előtt, ahol lakom.  A riasztó is bekapcsolt, én meg leizzadtam, mint régen.  A rendőrök kedvesek voltak, és azt mondták, csak értesíteni akarnak, hogy meglett a tárcám, mehetek érte." 

Pontosított

Az egykori viszkis rabló az Origónak pontosította a szirénázás körülményeit: Éjfél után mentek ki a rendőrök a dunaharaszti otthonához, hogy értesítsék, Budapesten valaki megtalálta és a VI. kerületi kapitányságon leadta a pénzzel és iratokkal teli pénztárcáját. A dunaharaszti rendőrök becsengettek hozzá a jó hírrel, de mivel fáradtan feküdt, a csengetésre nem ébredt fel, a járőrök ezért néhány másodpercre bekapcsolták a járőrautó szirénáját.  Az ötlet bevált, mert működtek a régi reflexek, és azonnal felébredt a hangra. 

Ambrus AttilaForrás: Ambrus Attila Facebook oldala

Nem haragszik

"Szó sincs arról, hogy haragudnék a rendőrökre, épp ellenkezőleg: hálás vagyok, amiért értesítettek. Nem mondom, szokatlan volt az ébresztő, de mivel semmi törvénybe ütközőt nem követtem el, nincs semmi félnivalóm a rendőröktől"  – mondta a jelenleg keramikusként dolgozó Ambrus Attila, aki hála a jószándékú megtalálóknak, visszakapta iratait, köztük a szabadulólevelét, amit mindig magánál kell hordania, hiszen csak feltételesen került szabadlábra. 

A pénze is meglett

"Ami igazán meglepett, hogy nem csupán az igazolványaim kerültek meg, de a tárcában lévő pénzem is. Aznap fizették ki egy nagyobb  munkámat,  százezer forint feletti összeg volt benne,  amit nem lett volna egyszerű pótolni. Nagyon hálás vagyok a megtalálóknak, és igyekszem méltó módon megköszönni a segítségüket" – mondta az Origónak Ambrus Attila. 

KAPCSOLÓDÓ CIKK