Leszakadt a hó Borsodban, sok a baleset

Mátraszentimre, 2016. január 15. Elakadt autót tolnak a behavazott úton Mátraszentimre Fallóskút településrészén 2016. január 15-én. Erre a napra virradóra intenzív havazás kezdődött az ország észak-keleti területein. MTI Fotó: Komka Péter
Vágólapra másolva!
Intenzív havazás kezdődött ma reggel Borsod-Abaúj-Zemplén megyében, a hó vastagsága öt-nyolc centiméter a megye déli részén, az edelényi, putnoki térségben pedig nyolc-tíz centimétert is mértek. Több baleset történt. 
Vágólapra másolva!

Szabó Csilla, a Szabolcs Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője közölte, a 26-os főúton, Sajóivánka és Kazincbarcika között egy autó eddig tisztázatlan körülmények között elütött egy férfit, aki a helyszínen meghalt.

Elakadt autót tolnak a behavazott úton Mátraszentimre Fallóskút településrészén Forrás: MTI/Komka Péter

Két kamion és egy kisbusz ütközött

Öten sérültek meg a 3-as főúton, Garadnánál péntek reggel, amikor két kamion és egy kisbusz ütközött; a forgalmat a régi 3-as útra terelik – közölte a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

Dobi Tamás elmondta, a sérültek közül egy ember életveszélyes állapotban van, egy ember súlyos, három pedig könnyű sérülést szenvedett. A megyei katasztrófavédelmi igazgatóság arról számolt be, hogy

az egyik kamion keresztbe fordult az úton, a másik pedig nekiütközött, majd beléjük csapódott a kisbusz.


Az érintett útszakaszt teljes szélességében lezárták a műszaki mentés idejére - írta a katasztrófavédelem.

Miskolcon, a Pesti úton két személyautó karambolozott.

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. megyei igazgatóságának közlése szerint 41 géppel dolgoznak a megye útjain, az M30-as autópályát három munkagép takarítja.

Havazás, havas eső

Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelentése szerint ma eleinte túlnyomóan borult lesz az ég, az északnyugati megyék kivételével többfelé valószínű csapadék:

északon, északkeleten hó, délen, délkeleten a kezdeti esőt többfelé havas eső, hó válthatja fel.

A déli óráktól nyugat felől szakadozik a felhőzet, egyre inkább keleten lehet csapadék, estefelé azonban északnyugaton néhol hózápor is kialakulhat. A megélénkülő északnyugati szelet főleg a Dunántúl északi részein kísérik erős lökések. A legmagasabb hőmérséklet 0 és +6 fok között alakul. Késő estére -4, +1 fok közé hűl le a levegő.

Egy férfi sétáltatja kutyáját a sűrű hóesésben Miskolc belvárosában január 15-én reggel Forrás: MTI/Vajda János