Kövér: Ha az EU akarná, megoldaná a migrációs problémát

fidesz kongresszus 2015 kövér lászló
Vágólapra másolva!
Kövér László szerint, ha az EU akarná, meg tudná oldani a migráció problémáját. A házelnök egy interjúban megint felidézte sokat vitatott kijelentéseit, és hozzátette, hogy lesznek, akik szívesen berendeznék új hazájukat a Kárpát-medencében, a mi helyünkön.
Vágólapra másolva!

Kövér László szerint az Európai Unió meg tudná oldani a migráció problémáját, ha akarná. Az Országgyűlés elnöke pénteken a Szolnok Televíziónak adott interjújában azt is mondta, hogy nem érez ellentmondást a befogadástól való elzárkózás és a keresztény elvek között.

Ott kell megoldani a problémát, ahol keletkezett

A házelnök szerint, ha az Európai Unió akarná, meg tudná oldani ezt a problémát,

Kövér László azt mondta, hogy az Európai Unió területére elsősorban tengeri úton érkezik a migránsok tömege, és

A házelnök egy kérdésre válaszolva azt mondta: nem érez ellentmondást a befogadástól való elzárkózás és a keresztény elvek között. Kövér szerint a keresztény elvek sem kívánnak többet, mint a létező humanitárius elvek alapján megfogalmazott egyezmények betartását, és minden problémát elsősorban ott kell megoldani, ahol keletkezett.

Ez konkrétan azt jelenti szerinte, hogy Törökországban kell emberhez méltó életfeltételeket teremteni ideiglenesen a menekültek számára.

Egyfajta kívánság

A nők szerepéről nemrég mondott, sokat bírált mondatának legvitatottabb részét a pontosság kedvéért idézte: "azt szeretnénk, ha a lányaink az önmegvalósítás legmagasabb rendű formáját abban éreznék, ha unokákat szülhetnének nekünk".

Kövér László szerint, ha az EU akarná, meg tudná oldani a migráció problémáját Fotó: Marton Szilvia - Origo

Hangsúlyozta, hogy ez egyfajta kívánság, és hozzátette, hogy

E nélkül minden erőfeszítés, legyen szó a lakástámogatás ösztönzéséről vagy gyermekek után járó adókedvezményről, hiábavaló erőfeszítés marad.

A házelnök úgy fogalmazott, hogy miközben Magyarország népessége fogy, a világé növekszik, és