Milliós bírság az RTL Klubnak

2016.01.15. 17:38

7,5 millió forintra bírságolta a médiahatóság az RTL Klubot a Hungary's Got Talent egyik produkciója miatt.

Korhatárszabályok megsértése miatt 7,5 millió forint bírságot szabott ki az RTL Klubra a médiatanács - írja közleményében a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH).

Az NMHH szerint a Hungary's Got Talent című tehetségkutatóban a Bodysoma csoport produkcióját bemutató, egy fellépőt a bőrénél fogva kampókkal, kötelekkel fellógató műsorrészt a 12-es karika helyett a 16 éven aluliaknak nem ajánlott kategóriába kellett volna sorolni.A médiaszolgáltató jogsértésének megítélését súlyosbította, hogy a műsorrészletet közvetlenül egy óvodáskorú gyermek által előadott produkció után szerkesztette adásba.

Az Echo TV-t is megbüntették

A közlemény szerint a túl hangos reklámblokkok miatt a Sport1 és Sport2 csatornákat működtető AMC Networks Central Europe Kft.-t a médiatanács 360 ezer forint bírság megfizetésére kötelezte, mert tavaly nyáron kilenc alkalommal a környező műsorszámokhoz képest hangosabb reklámokat tett közzé.

A médiatanács döntése alapján az Echo TV-nek 100 ezer forint bírságot kell átutalnia, mert az Oktatás világa című műsorában augusztusban burkolt reklámként mutatott be egy autós szolgáltatást.

Emellett a testület a Gyöngyösi Városi Televíziót egy irodaszer-kereskedést népszerűsítő burkolt reklám egy alkalommal történt közzététele miatt figyelmeztetésben részesítette.