Gyurcsányék árulóznak és az LMP-nél próbálkoznak

2016.01.16. 12:20

A Demokratikus Koalíció arra kéri az LMP-t, hogy csatlakozzon a demokratikus ellenzéki pártokhoz, és ne vegyen részt az alkotmánybírák jelölésében és megválasztásában.

"Árulókkal nem működünk együtt. Ez az Alkotmánybíróság kevesek érdekeiért áldozta fel sokak Magyarországát. Engedte, hogy az Orbán-kormány ellopja hárommillió magyar magánnyugdíját, a trafikokat, a rendvédelmi dolgozók nyugdíját, és néma maradt, amikor vasárnap bezárták a boltokat. Ez az Alkotmánybíróság a magyar emberek helyett a Fidesz oldalára állt. Aki az árulókkal együttműködik, maga is a magyarok árulójává válik" - írja közleményében a Demokratikus Koalíció.

Elkéstek?

Kósa Lajos, a Fidesz frakcióvezetője az Origónak pénteken azt mondta, hogy az LMP-vel és a Jobbikkal már volt egy egyeztetési kör. Személyekről nem beszéltek, csak az eljárási-szavazási elvekről volt szó.

Az MSZP visszalépett

Gyurcsány Ferenc korábban hasonló tartalmú levélben hívta fel az MSZP figyelmét, hogy ne vegyenek részt az alkotmánybírák jelölésében. A szocialisták - maguktól vagy a figyelemfelhívás hatására, nem tudni - visszaléptek a folyamattól.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK