Tűz a volt MSZP-székházban

Köztársaság tér II.János Pál pápa
MSZP székház
Vágólapra másolva!
Tűz keletkezett a fővárosi II. János Pál pápa tér egyik épületének első emeletén szombat este, öten megsérültek - közölte Kisdi Máté, a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője. Az Origo információi szerint a tűz az MSZP volt székházában keletkezett. 
Vágólapra másolva!

Kisdi Máté szóvivő közölte: öten voltak az épületben, amikor a tűz keletkezett: hárman már a tűzoltók kiérkezése előtt kijutottak az utcára, két embert a tűzoltók mentettek ki a füsttel telítődött épületből. A tűz egy 20 négyzetméteres helyiségben keletkezett.

Két embert égési sérüléssel, hármat füstmérgezés gyanújával vittek kórházba a mentők.

A tüzet eloltották, most szellőztetik az épületet.

Az első emeleten csaptak fel a lángok, öt embert kellett kórházba vinni Forrás: Origo

Tavaly a fideszes Kocsis Máté vezette józsefvárosi önkormányzat közveszélyokozás gyanújával tett feljelentést az egykori Köztársaság téri volt MSZP-székház ügyében, mert az üresen álló, leromlott állapotú épület miatt állításuk szerint egyre több a lakossági panasz.

A szocialisták egykori székházába mára hajléktalanok költöztek, a lakók kilenc éve kerülgetik a szétvert épületromot, amit egyelőre lehetetlen eladni – most felszámolócégek küzdenek az épületért.

A szocialisták 2006 márciusában értékesítették az egykori MSZMP-, majd MSZP-székházat – Lendvai Ildikó szerint azért, hogy a párt szabaduljon a pártállami múlt véres szimbólumától,